• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korkunç iddia: İran yönetimi koronavirüs salgınını gizledi!

Yeniakit Publisher
2020-02-24 00:21:00 -
Korkunç iddia: İran yönetimi koronavirüs salgınını gizledi!

Geçtiğimiz hafta sandık başına giden İran halkı, yetkilileri koronavirüs salgınına ilişkin gerçekleri örtbas etmekle suçladı. Bir diğer iddiada ise, seçimleri etkilememesi için gizlendiği öne sürüldü.

İranlı yetkililer, yeni tip koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8’e, tespit edilen vaka sayısının ise 43’e yükseldiğini açıklarken, İranlılar yetkilileri salgına ilişkin gerçekleri örtbas etmekle suçladı.

Sosyal medyada yer alan eleştirilerde, İranlı yetkililerin Ocak ayında yanlışlıkla vurularak 176 kişiye mezar olan uçak olayına ilişkin gerçeği ilk başta gizlemesine dikkat çekilerek, koronavirüs için de aynı adımların atılmış olabileceği sorgulandı.

Öte yandan seçimler nedeniyle de salgının gizlendiği yönünde iddialar ortaya atıldı.

İran devlet televizyonuna göre Sağlık Bakanı Said Nemeki, hastalığın yayılmasına ilişkin söylentilere cevap vererek, tespit edilen her koronavirüs vakasının en kısa sürede açıklanacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Twitter üzerinden yaptığı Farsça paylaşımda İran hükümetinin tehlikeyi hafife aldığını ve halka yanlış bilgi verdiğini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İran yetkililer ise söz konusu paylaşıma ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

Bağdat hükümeti İran'da görülen koronavirüse karşı önlem alıyor

Bağdat hükümeti haber ajansı INA’ya göre Bağdat hükümeti, geçtiğimiz Perşembe günü yeni tip koronavirüs nedeniyle İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarının 3 gün süreyle kapatıldığını açıkladı.

Irak Havayolları da, koronavirüs nedeniyle İran'a gidiş-dönüş tüm uçak seferlerinin askıya alındığı bildirdi.

Kaynak: Şarkul Evsat

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

böyle şeylere inananlara ...... desem ne olur? bilmem şirketleri zam gelecek, sgk ile anlaşma vs. nedenlerle bir çok ilacı piyasaya sürmediler. insanlar kaç gündür ilaçsız kaldı. bunlar mı halkın sağlığını düşünüyor? bu koranavirüs tantanalarını kim pompalıyor? bunlar mı bizi korana mıdır morana mıdır ondan kurtaracak? bir zamanlar da sars dı zars dı zırvaları vardı...

Hadra

Komonist Çinden ne Farkı var ŞİA nın ? İranda Ehl'i Sünnete Basın Yayın ambargosu devam ediyor! Suriyeyi bu hale getiren, Suriyede Müslümanlara karşı savaşan Askerleri ortada iken , Rusyayı Suriyeye birlikte getiren,İran Değil mi?,Zihniyet İranda sadece İktidar değiştirdi! Şah Döneminde kaçak yayın yapan bir Radyo vardı ve Bugün ki PJAK ın yayını idi '' Mahalli bir lisan ile '' Dengi İrani Biji Kürdi'' Yani İranın Bağımsız Kürdistan Sesi diye ABD nin Ortadoğudaki Uzn Vadeli Projeleri Rusya bundan Habersiz olabilirmi? Boşuna Dememişlerdir: Müslümanın Müslümandan, TürkÜn Türkten Başka Dostu yoktur! İşte Almanya,işte Fransa, İşte Rusya, İşte İsrail, işte İran, İşte Suudi ABD vb vb vb Fazla Söze hacet yoktur vesselam
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23