• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Komşudan çok sert aşı kararları! Test yaptırsalar bile giremeyecekler

Yeniakit Publisher
2021-08-25 10:04:00 -
Komşudan çok sert aşı kararları! Test yaptırsalar bile giremeyecekler

Yunanistan'da koronavirüsle mücadeleye ilişkin radikal kararlar alındı. Buna göre, aşı yaptırmayanlar ve hastalığı geçirdiğine dair belge ibraz etmeyenler, PCR testi olsa bile kamuya ait alanlara giremeyecek. Restoran ve statlara ise sadece 2 doz aşı yaptıran ya da hastalığı geçiren kişiler girebilecek.

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilyas yaptığı açıklamada, 1 Eylül'den itibaren aşı olmayanlara yönelik yeni tedbirler uygulanacağını söyledi.

PCR testi olsa bile giremeyecekler

Kikilyas, "Yeni tedbirler kapsamında, aşı olmayan ya da hastalığı geçirdiğine dair belge ibraz etmeyenler, devlet daireleri gibi kamuya ait kapalı yerlere PCR testi olsa bile giremeyecek ve devlete ait sağlık merkezlerinde ücretsiz PCR testi yaptıramayacak." ifadelerini kullandı.

Kara, deniz ve hava yoluyla seyahat edecek olanlar 48 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testi sonucu sunmak zorunda olacak. Devlet ve özel hastanelerde aşı olmayan tüm sağlık çalışanlarının işine ara verilecek, tedbirlere uymayan eczacılara ise idari yaptırım ve para cezaları uygulanacak.

Restoranlara giremeyecekler

Restoran, kafe ve eğlence yerleri gibi kapalı mekanlara ve açık ya da kapalı stadyumlara sadece iki doz aşılanmış ya da hastalığı geçirmiş olanların girmesine izin verilecek. Aşılarını tamamlamış ya da hastalığı geçirmiş olanlarla çalışacağını beyan eden işletmelere tam doluluk ile çalışma izni verilecek. Yoğunluk yaşanan açık alanlarda tüm vatandaşlar için maske takma zorunluluğu getirilecek.31 Mart 2022'ye kadar sürecek tedbirler kapsamında ayrıca 13 Eylül'den itibaren, aşı olmayan kamu ve özel sektör çalışanları, akademisyenler, üniversite öğrencileri, eğitimciler, televizyon ve sinemacılar, müzisyenler ve turizm çalışanları görevlerine devam edebilmesi için masrafları kendilerine ait olmak üzere haftada 2 kez PCR testi yaptıracak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer FD

Bizim zorbaların heves ettiğini adamlar yapıyor. Aşı olmak kişinin kendi hür iradesi ile vereceği bir karardır.

.....

Bize ne komşuda batı batı diye turkiyeyi batirdilar kemalistler.Yeter artık millet baskıya tahammül edemez.Aklınız başınıza alın oyuna gelmeyin oyun derindir.İster bu konuda inanın ister inanmayın durum budur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23