• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolay ve çıtır mantı tarifi

Yapımı zaman ve emek isteyen mantıyı sevmeyenimiz yoktur. Hem el becerisi hemde sabır işi olan mantı yapmak çalışan bayanlar için neredeyse imkansız hale gelmektedir. Bu yüzden oldukça kolay bir tarif vereceğiz.

2019-10-02 23:34:00 -
Kolay ve çıtır mantı tarifi

Vereceğimiz tarif  lezzet açısından mantıyı aratmayacakve yiyenlerin vazgeçemeyeceği tadlar arasında yerini alacaktır.

Malzemeler

3 adet yufka

1 çay bardağı sıvı yağ

300 gr kıyma

1 adet kuru soğan

Tuz

Karabiber

Sosu için

1 çorba kasesi süzme yoğurt

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Soğanı ince ince rendeleyin. İçine tuz, karabiber ve kıymayı katıp karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın.
Bir yufkayı  yayın. Yufkanın her yerine sıvı yağ sürüp ikiye katlayın. Kat yerine iç malzemeden yerleştirin ve yufkayı rulo haline getirin. Ruloyu 2 parmak kalınlığında parçalara ayrılacak şekilde kesin. Daha sonra  parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 200 derece de  pembeleşene kadar pişirin.

Pişen yufkaları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsakları yoğurt dökün. Eritilmiş tereyağı ile karıştırdığınız kırmızı biber gezdirip servis edin.

Afiyet Olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (533) 313 94 23