• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolay baklava nasıl yapılır? Herkesin yapabileceği dünyanın en kolay baklava tarifi

Yeniakit Publisher
2022-04-27 12:46:00 - 2022-04-27 12:54:09
Kolay baklava nasıl yapılır? Herkesin yapabileceği dünyanın en kolay baklava tarifi

Bugün herkesin evinde kolayca yapabileceği bir baklava tarifi ile karşınızdayız. Hatta bu kolay kelimesini bu baklava tarifinde bir tık öteye götürüp Dünyanın en kolay baklava tarifi olarak da isimlendirebiliriz. Mis gibi şerbeti, cevizi ve çıtır hamur katmanlarıyla nefis bir baklava tarifi!

Cevizli baklava tarifi için malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamuru için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çay kaşığı ucu ile Tuz

Hamuru açmak için;

  • Nişasta

Arası için;

  • 2 su bardağı ceviz kırığı

Üzerine;

  • 250g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Karıştırdıktan sonra şerbetimizi kaynamaya bırakalım. Sürenin sonunda limon suyunu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım. Baklava hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu alarak karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş  ilave ederek hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvam alıncaya  kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini streçleyerek 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Bu şekilde hamurumuz çok daha kolay açılacaktır. Süre sonunda hamurumuzu tezgaha alalım ve bir iki kere daha yoğurarak toparlayalım. Hamurumuzu ilk önce eşit bir şekilde 3 parçaya ayıralım, daha sonra her parçayı da 9 parçaya ayıralım. Böldüğümüz parçaları dıştan içe doğru yoğurup, elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim. Toplamda 27 adet beze elde etmiş olacağız. Tüm parçaları beze haline getirdikten sonra üzerlerini streç filmle kapatalım. Böylece hamur açma işlemi bitene kadar kurumalarını engellemiş olacağız. Bezelerimizinden bir tanesini nişasta serptiğimiz tezgaha alalım, merdane yardımı ile tatlı tabağı boyutunda açalım. Bu şekilde ilk 9 bezeyi tek tek açalım, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirelim.

Daha sonra hazırladığımız 9 kat hamuru tepsi boyutundan biraz büyük olacak şekilde arada bir ters-yüz ederek açalım. Burada hamuru ters yüz ettiğinizde altta kalan küçük katlarda eşit oranda genişleyecektir. Dikkatli bir şekilde, nazikçe katlarına ayıralım. Elde ettiğimiz incecik, zar gibi baklava hamurunu tepsimize yerleştirelim. Dilerseniz benim gibi yufkaları ayırarak koyabileceğiniz gibi ayırmadan bütün bir şekilde de koyabilirsiniz. İlk 9 katı tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine ceviz kırıkları serpiştirelim. Dilerseniz bu aşamada fındık veya fıstıkta koyabilirsiniz. Diğer 9 bezeyı de aynı şekilde açarak, aralarına nişasta serpelim ve üst üste yerleştirelim. Ardından tepsi boyutunda genişletelim. Genişlettiğimiz hamuru tekrar katlarına ayırarak tepsimize yerleştirelim.Eğer siz de katları tek tek yerleştirecekseniz ve yeriniz de müsaitse, hamurları kurumaları için bir yere serip, 3-4 dakika bekletebilirsiniz. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine ceviz kırığı serpelim. Son 9 bezemizi de aynı işlemleri uygulayarak tepsi boyutunda genişletelim ve tepsimize yerleştirelim. Baklavamızı keserken ilk önce 4 parçaya keselim. Daha sonra bu 4 parçayı da küçük üçgenlere ayıralım. Son olarak eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını baklavamızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıttığımız 170°C fırında 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Süre sonunda fırından aldığımız sıcak baklavaların üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23