• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kofçaz nerede? | Kofçaz karantinaya mı alındı?

Yeniakit Publisher
2020-04-15 09:41:00 -
Kofçaz nerede? | Kofçaz karantinaya mı alındı?

Kofçaz’da karantina saat kaçta başlıyor? Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde pek çok önemli tedbir alınmaya devam ediyor. Alınan tedbirler arasında bölgesel karantina uygulamaları da yer alıyor. Son olarak Kofçaz'ın karantina altına alındığı duyuruldu. Milyonlarca kişi "Kofçaz nerede?" , "Kofçaz neden karantina altına alındı?" , "Kofçaz karantina son durum?" , "Kofçaz'da kaç koronavirüs vakası var?" sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, Kofçaz karantinaya mı alındı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde pek çok köy ve mahalle karantina altına alındı. Son haber ise Kofçaz’dan geldi. Peki, Kofçaz nerede?

Kofçaz karantinaya mı alındı?

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınacağı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Kofçaz ilçesinin ikinci bir emre kadar karantina altına alınacağı belirtildi.

Bu kararın, ilçedeki koronavirüs vakalarının, filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle alındığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kofçaz'da giriş ve çıkışlara izin verilmeyerek 15 Nisan 2020 saat 16.00 itibarıyla ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına karar verilmiştir. İlçe merkezine, ilçeye bağlı köylerden, bölge il ve ilçelerden giriş ve çıkışların mücbir sebepler haricinde ikinci bir emre kadar yasaklanmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

Kofçaz nerede?

Kofçaz, Kırklareli iline idari olarak bağlı olan bir ilçedir. Kofçaz kelimesi, Pomakça'dır. Kofçaz, Merkez Belediyesi, ona bağlı 16 köy ve 2 mahalleden oluşmaktadır. Kofçaz aynı zamanda Bulgaristan ile sınır komşusudur. Türkiye'nin en kuzey noktası olan ilçedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23