Kızartma için en sağlıklı yağ belli oldu! Ne ayçiçek ne zeytinyağı...
Pek çok kişi kızartma yaparken ayçiçek yağı veya zeytinyağı tercih ediyor. Ancak uzmanların yaptığı araştırmalar, kızartma için en sağlıklı yağın bambaşka bir seçenek olduğunu ortaya koydu. Şeflerin ve beslenme uzmanlarının ortak kararıyla belirlenen bu yağ, hem lezzeti artırıyor hem de sağlığa zarar vermiyor.
Türk mutfağında sıkça tercih edilen kızartmalar, doğru yağ seçimiyle daha sağlıklı ve lezzetli hale gelir. Pek çok kişi mutfağında ayçiçek yağı ve zeytinyağı kullanırken, yapılan bir araştırma farklı bir yağın kızartma için en sağlıklı seçenek olduğunu ortaya çıkardı. Peki kızartma için en sağlıklı yağ hangisi? İşte detaylar...
6 ÜNLÜ ŞEF AYNI YAĞI SÖYLEDİ
Gerçekleştirilen bir çalışmada 6 ünlü şef, kızartma için en uygun yağ konusunda fikir birliğine vardı. Şefler, kızartma için en dayanıklı ve sağlıklı yağın avokado yağı olduğunu belirtti. Avokado yağı, yüksek sıcaklıklara dayanıklı olması, nötr tadı ve pürüzsüz dokusuyla kızartma için en sağlıklı seçenek olarak öne çıktı.
KIZARTMA İÇİN EN SAĞLIKLI YAĞ AVOKADO YAĞI
Şef Cezar Zapata, avokado yağının mükemmel bir kızartma alternatifi olduğunu vurgulayarak, "Bu yağ, yanmadan kahverengileşmeyi sağlıyor. Kızartma için ideal sıcaklık aralığı olan 260-270°C arasında stabil kalabiliyor." ifadelerini kullandı.
Bu özellikleri sayesinde avokado yağı, hem lezzet hem de sağlık açısından en iyi kızartma yağı olarak öneriliyor. Şefler, Ayçiçek yağı yerine avokado yağı kullanılmasını tavsiye ediyor.