• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kızarıklık için hangi bölüme gidilir?

Yeniakit Publisher
2019-11-14 16:34:00 - 2019-11-14 16:35:34
Kızarıklık için hangi bölüme gidilir?

Vücutta kızarıklık için hangi bölüme gidilir, yüzdeki kızarıklık için hangi bölüme gidilir? soruları kızarıklık hasaları tarafından sorgulanmakta. Hastalığa yakalanan insanlar çareyi doktora gitmekte bulunur. Doktora gidip hastalığın şifasına aramak isteyen vandaşlar, MHRS online ya da ALO 182 telefonla oturdukları yere en yakın hastaneden randevu alır. Randevu alan vatandaşlar, hangi hastalık için hangi bölüm ve doktordan randevu almak gerekir bilmelidir. Peki kızarıklık için hangi bölüme gidilir?

Vücutta kızarıklık için hangi bölüme gidilir, yüzdeki kızarıklık için hangi bölüme gidilir? soruları kızarıklık hasaları tarafından sorgulanmakta.  Hastalığa yakalanan insanlar çareyi doktora gitmekte bulunur. Doktora gidip hastalığın şifasına aramak isteyen vandaşlar, MHRS online ya da ALO 182 telefonla oturdukları yere en yakın hastaneden randevu alır. Randevu alan vatandaşlar, hangi hastalık için hangi bölüm ve doktordan randevu almak gerekir bilmelidir. Peki kızarıklık için hangi bölüme gidilir?

Vücutta kızarıklık neden olur? Cildimiz; vücudumuzu bir örtü gibi kaplayarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyal dış etmenlere, UV ve serbest radikallerin tahrip edici etkilerine karşı koruyan en değerli ve en büyük organımız. Dış dünyayla sürekli temas halinde ki cildimiz aynı zamanda kolayca da hasar alabilmekte. Cilt yapısına uygun olmayan temizleyiciler, mevsim değişiklikleri, kullanılan alerjik ürünler sebebiyle çocuk yaşlı hemen hemen hepimizin karşılaştığı en sık problem cilt kuruluğu, kızarıklık ve kaşıntı.

Kızarıklık neden olur, yüzde kızarıklık neden olur, vücutta kızarıklık neden olur, gözde kızarıklık neden olur, bebeklerde kızarıklık neden olur, memede kızarıklık neden olur, yanaklarda kızarıklık neden olur, boyunda kızarıklık neden olur, kollarda kızarıklık neden olur? soruları vücudun herhangi bir yerinde kızarıklık oluşan hastalar tarafından sıklıklı sorulmakta. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık neden olur? Yüzümüzdeki kızarıklık ve hissettirdiği sıcaklık duygularımızı ele verebilir. Ama bazen bu kızarıklıklar masum olmayıp rozase, (gül hastalığı) değimiz bir cilt hastalığının başlangıcı da olabilir!

Hastalık kronik özellik gösterdiğinden erken teşhis edilip hemen tedaviye başlanması hastalığın ilerlemesini engeller. Gül hastalığının nedeni bilinmiyor. Genetik faktörler, stres, parazitler, bakteriler hastalığın oluşmasında etken olabileceği düşünülen şüpheli sebeplerdir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Özellikle yüz, yanaklar, alın, çene, burun, boyun, sırt, göğüs bölgesi, kollar ve karın bölgesinde aşağıdaki belirtilere rastlanır;

-Ciltte kızarıklık

-Gözlerde kızarıklık

-Akıntı

-Kaşıntı

-Kulaklarda kızarıklık

Gül hastalığı farklı alevlenme dönemlerine göre farklı klinik bulgular ile seyredebilir. İlk başlangıcı gelip geçici kızarıklıklar şeklinde ve daha sonra, yerleşmiş kızarıklıklar haline döner.

Kızarıklık için hangi doktora gidilir?

Vücutta kızarıklık için cildiye (dermatoloji) bölümüne gidilir.

Dermatoloji hangi hastalıklara bakar?

Dermatoloji pratiği önemli ölçüde klinik bilgi gerektirir. Dermatologların cilt semptomlarına neden olabilecek birçok iç durumu bilmesi gerekir. Dermatologların tedavi etmek için eğitildiği daha yaygın koşullardan bazıları:

– Saçta dökülme, saç kaşıntısı, saçta yağlanma ve yara olması,

– Aşırı terleme (Hiperhidroz),

– Sivilce, akne,

– Nasır, ayaktaki kaşıntılı durumlar,ayakta su toplanması,

– Ciltte bulunan doğum lekeleri,

– Vücutta kaşıntılı tüm durumlar,

– Kaşıntı ve kaşıntılı deri lezyonları,

– Alerjiler ve lenfödemler,

– Vücutta kızarıklıklar, morluklar, döküntüler,

– Ciltteki yaralar, çatlaklar,

– Mantar enfeksiyonları; ayak mantarı, cilt mantarı, kasık mantarı ve vücut mantarı,

– Seboroik dermatit ve kontakt dermatit,

– Deri yüzeyinde olan tüm lezyonlar (benler, siğiller, sivilceler, çiller gibi),

– Cilt kırışıkları, güneş lekeleri,

– Tırnak bozuklukları,

– Telenjaktiziler (ciltteki altı damarlarda çatlama),

– Cilt tümörleri,

– Ciltte gelişen içi su dolu baloncuklar (büller),

– Deride paraziter hastalıklar (uyuz gibi),

– Deride viral enfeksiyonlar (zona, uçuk gibi),

– Sistemik bazı hastalıkların deri lezyonları; lupus, skleroderma, dermatomiyozit,

– Sedef hastalığı,

– Varise bağlı gelişen yaralar,

– Vitiligo (deride beyaz lekeler),

– Aftlar (ağız içi yaralar kulak-burun-boğaza da gidilebilinir),

– Aşırı kıllanma.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ADİL

Ayağımda yara var kızarıklık var kaşınıyor bende kaşıyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23