• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kırmızı alarm! Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Yeniakit Publisher
2020-02-05 09:00:00 - 2020-02-05 10:40:26
Kırmızı alarm! Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Meteoroloji'nin İstanbul için günlerdir yaptığı kar uyarısını son dakika kararı ile güncelledi. Meteoroloji'nin son dakika verilerine göre İstanbul'da kar yağışı bu gece başlayacak. Kar yağışının Edirne, Kırklareli, Bolu, Kocaeli, Bursa, Ankara gibi şehirlerde de etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan son dakika haberine göre Marmara bölgesi bugün soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. İstanbul'da da etkili olması beklenen kar yağışının bu gece başlaması bekleniyor. Bugün gün boyu İstanbul'da yağmur görülecek. Gece saatlerinde ise yağışın kara dönüşeceği öngörülüyor.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son dakika verilerine göre İstanbul'da bu gece başlaması beklenen kar yağışının Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü de devam edecek Pazar günü ise etkisini yitirecek.

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeni ile henüz herhangi bir tatil söz konusu değil. Fakat kar yağışının miktarına göre valiliğin alacağı bir tatil kararı olması durumunda, haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

AKOM'dan İstanbul için uyarı geldi

İstanbul’un, 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre; Çarşamba akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği hesaplanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sıcaklıklar düşecek

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul’da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de kürenecek kadar kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.

Şehir hatları iptal

İstanbul ve Marmara'da etkisini hissettiren lodos nedeniyle Şehir Hatları, bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan seferler şöyle:

"08:45 Karaköy-Bostancı, 07:55 Bostancı-Karaköy-Kabataş, 07:45 Karaköy-Kabataş, 07:30 Beşiktaş-Büyükada, 07:10 Adalar-Kadıköy, Beşiktaş, 06:55 Bostancı-Karaköy-Kabataş."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23