• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kilo almamak için ne yenmeli içilmeli?

Yeniakit Publisher
2020-07-03 11:33:00 - 2020-07-03 11:34:29
Kilo almamak için ne yenmeli içilmeli?

Evde kalmaya dikkat ettiğimiz süreç boyunca sağlıksız yeme alışkanlıklarına yönelebilir ve buna bağlı olarak kilo alabiliriz. Hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için dikkat etmemiz gerekenleri hem de fazla kilo oluşumuna karşı alabileceğimiz önlemleri sizler için paylaştık. Peki kilo almamak için ne yenmeli içilmeli, ne yenmemeli ne içilmemeli? İşte kilo almamak için uzak durulması gereken yiyecekler.

Koronavirüs sürecinde pek çok insan beslenmesine dikkat edemediğinden ve spor yapamadığından kilo aldığından şikayetçi. İşte yazın hayal ettiğiniz kiloya sahip olmak için uzak durulması besinler.

Patates Kızartması ve Cips

Üzgünüm canım, önce ağzına götürüp sonra parmaklarını yaladığın o patates cipsi paketini yavaşça yere bırakman gerekiyor. Sakin ol ve ani bir hareket yapma. İçinde yüksek ısıda kızartılığı için trans yağ ve patatesin doğası gereği nişasta var, bunlar kötü. İlla patates yiyeceğim diyorsan, kilo vermek istiyorsan tavsiye etmem ama illa “yicem ben be”, diyorsan lütfen haşlanmış ya da fırınlanmış versiyonunu ye.

Şekerli İçecekler

Kola, doğal sıkım ya da değil meyve suları ve meyveli sodalar, starbucks afilli kahveleri. Bunlar da hep şeker var biliyor musun? Hem de ne şeker!! Mesela bir kutu kolada 13 tane kesme şeker var. Yine bir caramel latte bundan aşağı değil. Her gün buzlu karamelli latteleri götürüp sonra iş hayatı bana kilo aldırdı diyorsun ya, işte onlar hep şeker. Kes gitsin. Ama en çok da beyaz ekmek. Hala beyaz ekmek yiyen kaldı mı kuzum bilmiyorum ama, işte onu bırak. İlla yiyeceğim ben diyorsan tam tahıllı versiyonları ye ki, biraz vitamin alasın. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Abur- Cubur

Orta çekmecende birden fazla abur cubur olduğunu biliyorum. Sakın itiraz etme, onların hepsi atılacak. Çikolata, kraker, bisküvi, bunları istemiyoruz. Bunlar varya bunlar, bunların içinde şeker mi ararsın, şeker gibi görünen ama zehir olan ek maddeler mi ararsın, her şey var. O yüzden sağlıklı atıştırmalık olarak fındık, ceviz, badem, kuru meyve tercih etmelisin. Bunları yedim mi bir kilo değil, bir avuç yemelisin. İlla günde bir parça çikolata yemeden yapamıyorum diyorsan, bitter yemelisin.Yalnız bir paket değil, 1 parça. Pastane ürünleri yok, yani anacığın yapmış olsa dahi yok. Bunlar kilo verme sürecini keser. 2 kilo verdim derken durursun. İçinde un var, hani şu 3 beyazdan biri. Bunları yemiyoruz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23