• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'nun amacı ne? Halk TV GYY: O isim Saray'da sürekli konuşuluyor"

Yeniakit Publisher
2019-12-21 18:26:00 - 2019-12-22 10:03:35
Kılıçdaroğlu'nun amacı ne? Halk TV GYY: O isim Saray'da sürekli konuşuluyor"

"Muharrem İnce Saray'a çıktı, Erdoğan İnce'ye 'CHP liderliğine oynarsan destekleriz' dedi" iftirasının CHP'de meydana getirdiği depremin artçıları sürerken, partinin yayın organı Halk TV'ye Kılıçdaroğlu tarafından atanan genel yayın yönetmeninin de benzer iddiaları paylaştığı ortaya çıktı.

Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bozkurt, Kasım ayı sonunda paylaştığı tweet ile gazeteci Talat Atilla ve Rahmi Turan'ın "Bir CHP'li Saray'a çıktı" iftirası ile başlayan yangına adeta körükle gitti.

'Saray'da sürekli Muharrem İnce konuşuluyor'

"Saray'a çıkan CHP'li" kavgasını yeniden başlatacak gibi görünen tweet, Atilla-Turan iddiasının değişik bir versiyonu. "Bundan böyle habercilik yapacağız" diyerek Halk TV'nin başına geçirilen Sedat Bozkurt'un tweet'i şöyle: "Alın size kulis haber: Muharrem İnce Saray'a gidip kimse ile konuşmamış olabilir, bu doğrudur. Ama Saray'da 24 Haziran seçimleri öncesinden itibaren sürekli Muharrem İnce'nin konuşulduğu iyi biliniyor. Niye veya nasıl kısmı sizin tahlil yeteneğinizle ilgilidir..."

Talat Atilla'nın haberini Uğur Dündar ve Rahmi Turan'a vermesi eleştirilmiş, bazı sol gazeteciler de "Bir gazetecinin haberini diğer gazeteciye vermesi işin içinde başka şey olduğunu gösterir." görüşünü savunmuşlardı. Sedat Bozkurt burada da aykırı düşüp şu paylaşımı yaptı: "Son tartışmalarda değerlendirmek üzere bir gazetecilik bilgisi; gazeteci kendisine gelen haber değeri olan bilgi veya belgeyi, kendi kurumunda kullanılmaması halinde başka bir gazeteciye pas eder. Böylece, bunun yayınlanmasını isteyen haber kaynağı ile ilişkisi devam eder. Buradaki kriterimiz haberin yayınlanmasının kamu yararıdır. Haber kaynağının niyeti değildir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bozkurt'un "Bir CHP'li Saray'a çıktı" haberinin konuşulduğu dönemde 23 Kasım'da paylaştığı bir başka mesaj da adeta yazdıklarının üzerine tüy dikti. Bozkurt gazetecilikte "kulis haberi" diye bir haber türünün olduğunu, gazetecinin tanıklık yapmadığı, bir kaynağın aktardığı bilgileri yazabileceğini bildirdi.

FETÖ kanallarının kapatılmasını eleştirmiş

Bu arada özellikle Samanyolu televizyonunda katıldığı programlarda ürettiği komplo teorileri zaman zaman eğlence konusu olan Sedat Bozkurt'un Ali Haydar Fırat'ın bir internet sitesinde FETÖ televizyonlarının kapatılmasını eleştirdiği görüldü. Bir röportajda Bozkurt, "Çıkarılan KHK ile alternatif yayın yapan neredeyse bütün medya kuruluşları kapatıldı. Medyada tam anlamıyla bir çöküşün yaşandığını söyleyebilir miyiz?" sorusuna şu cevabı verdi: "En ufak bir muhalefet kıpırtısına bile tahammül edemeyen bir anlayış var. Çocuk kanalı bile olsa, markası muhalif bir kurum adıysa hemen kapatıyorlar. FETÖ ile mücadele etmek için yola çıktık ama FETÖ dışında her şeyle mücadele ediyoruz."

Kazdaş gazetecilere eleştiri

Bozkurt'un sosyal medya paylaşımlarında CHP'li İstanbul belediye başkanlarına göndermede bulunduğu da dikkati çekti. Bozkurt, İmamoğlu ve Soyer şerefine kaz ziyafeti düzenleyen gazeteciler konusunda "Belediyeler de vatandaşın vergileriyle çalışan kamu kurumlarıdır. Gazeteci kamu adına buraları da denetler. Bu nedenle, gazeteci aynen iktidarla olduğu gibi buraların yöneticileriyle de mesleki değerleri aşan herhangi bir maddi veya manevi menfaat ilişkisine giremez" diyerek kazdaş gazetecileri hedef aldı.

Bozkurt, hayvan hakları konusunda protestoya hazırlanan halkı "kahve" içmeye davet eden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nı da "Halkı kahve içmeye değil, karar verirken davet edin" minvalinde eleştirmişti.

Halk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni CHP'li belediye başkanları için acımasız eleştirilerde bulunurken, "Önerim popüler olmanın ve politik bazı hedeflerin peşinden koşmak yerine, efsane sosyal demokrat belediye başkanlarını kendilerine örnek almalarıdır... Sert bir eleştiri yapmak istiyorum. CHP'den seçilen belediye başkanlarının en temel eksikliği ideolojisizlik, politik tavırsızlıktır. Bakın geçmişteki efsane CHP'li belediye başkanlarına, bunu çok net görürsünüz..." demişti.

Kimseyi sağlam bırakmamış

Sedat Bozkurt 10 Kasım'da Mustafa Kemal için CHP'li belediyelerce Mevlüt okutulmasına sert dille karşı çıkarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Lafı uzatmanın anlamı yok; 10 Kasım'da Atatürk için CHP'li belediyelerce Mevlüt okutulması, 12 Eylül darbesi ile kendisine geniş bir alan bulan ve bunu çok iyi kullanan siyasal İslamın kazanımlarının somut göstergesi ve kabulüdür..."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

murathoca

BUNLARIN İŞİ LAKLAK LAK YAZ GELİYOR LAK LAKLAR ÇOĞALIR

Ramo

Ne diyelim Allah azze ve celle belalarını versin. Milleti şerlerinden emin etsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23