Keşkül nasıl yapılır? Hem pratik hem hafif bir tatlı arayanlar internette “Sütlü hafif tatlı tarifi” , “Keşkül nasıl yapılır?” , “Tam ölçülü keşkül tarifi” , “Keşkül hangi malzemelerle yapılır?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, pratik keşkül tarifi…
Keşkül nasıl yapılır? Hem pratik hem hafif bir tatlı arayanlar internette “Sütlü hafif tatlı tarifi” , “Keşkül nasıl yapılır?” , “Tam ölçülü keşkül tarifi” , “Keşkül hangi malzemelerle yapılır?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, pratik keşkül tarifi…
Pratik keşkül tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı badem tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz tarçın
- File badem
Keşkül nasıl yapılır?
Bir tencere alıp içerisine tüm malzemeleri ekleyin.
Bu aşamada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Bir-iki kez karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın.
Keşkül kıvam alıp göz göz olunca ocağın altını kapatın.
Tatlınız sıcakken kaselere bölüştürün.
Keşkül ılınınca süsleyip, buzdolabına alın.
Tatlınızı iyice soğuduktan 4-5 saat sonra ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
