• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kayseri Büyükşehir Belediyesi klor bazlı ortam dezenfektanı üretiyor

Yeniakit Publisher
2020-05-05 13:28:03 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kayseri Büyükşehir Belediyesi klor bazlı ortam dezenfektanı üretiyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde klor bazlı ortam dezenfektanı üretimi yaptıklarını belirtti.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından daha önce piyasa fiyatının onda birine el dezenfektanı imal edildiğini anımsattı.

Maske ihtiyacını da Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ'de (KAYMEK) üretim yaparak giderdiklerini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Bu süreçte ayrıca en büyük giderlerimizden birisi haline gelen klor bazlı ortam dezenfektanı da ürettik. Kamu faydası, toplum sağlığı ve ekonomiye katkı için cüzi bir rakama ürettiğimiz klor bazlı ortam dezenfektanlarını kamu binaları ve kendi binalarımız başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde kullandık, kullanıyoruz. Bütçemizin yükünü hafifleten üretim nedeniyle KASKİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

Dezenfektandan, karantina için kullanılan öğrenci yurtları, Emniyet Müdürlüğü, Kayseri Adliyesi, toplu ulaşım araçları gibi alanlarda yararlanılıyor. Dezenfeksiyon, KASKİ ekipleri tarafından yapılıyor.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23