• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil Esed rejimi terör örgütü PKK/YPG'ye yeni tavizler verdi

Yeniakit Publisher
2020-06-18 12:58:00 -
Katil Esed rejimi terör örgütü PKK/YPG'ye yeni tavizler verdi

Katil Esed rejimi, Suriye Lirası'nın (SL) dolar karşısında değer kaybetmesini engellemek için terör örgütü YPG/PKK'ya yeni tavizler verdi. Terör örgütü de bu tavizler karşısında teröristlerin maaşlarını SL'den vermeyi sürdürme kararı aldı.

İç savaşta destek aldığı Rusya ve İran'a artan borçlarını ödeyemeyen Esed rejimi, SL'nin değer kaybetmesini ve ekonomisindeki çöküşü durdurmak için terör örgütü YPG/PKK'ya umut bağladı.

Esed rejimi, işgal ettiği bölgelerde mensuplarına verdiği maaşları SL yerine dolar cinsinden ödemeye hazırlanan YPG/PKK ile bazı tavizler karşılığında anlaşmaya vardı.

Buna göre, rejim taraflar arasındaki ticari faaliyetleri geliştirme taahhüdünde bulunarak sözde gümrükleri kaldırdı. Örgüt de geri adım atarak maaşları SL üzerinden ödemeye devam etme kararı aldı.

YPG/PKK işgalindeki bölgelerde çiftçilere örgütten daha iyi fiyat sunan rejim, söz konusu bölgelerden buğday ve arpa alımından da vazgeçti. Böylece halkın tepkisini çeken örgüt de rahatlama imkanı buldu.

Bu yılında başında 1 dolar 1000 SL'ye denk gelirken, son günlerde 4000 SL seviyelerine yaklaşmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aralık ayında imzaladığı ''Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası''nın dün yürülüğe girmesiyle SL'nin dolar karşısında yeni tarihi düşüşe imza atması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadra

Şaşılacak bir şey yok Bu Teröristler 2020 yılında türemedi? Beşşarın Babası döneminde de vardı,El Bekaa vadisi ortada, Bu Melun Suriyeye hakim miki? Durup dururken İsrail Golan tepelerini,ABD ne zamandan beri gelip suriyenin Petrol bölgelerine yerleşti? PKK/YPG/SDG/ DAEŞ/DEAŞ vb unsurlar hep Kuzey suriye konuçlandırıldı? Neden Güney suriye de değiller? İranın ve Yabancı Milisleri Para karşılığında Mehmedçiğe ,Güvenlik Güçlerimize karşı Kim savaştırıyor?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23