• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar ile Suudi Arabistan arasında uzlaşı sinyali! Gözler 10 Aralık'ta

Yeniakit Publisher
2019-12-02 05:46:00 -
Katar ile Suudi Arabistan arasında uzlaşı sinyali! Gözler 10 Aralık'ta

Katar ile Suudi Arabistan arasında yaşanan krizde çözüm yolu gözüktü. Kuveyt Başbakanı Sabah el-Halid es-Sabah, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesinin 10 Aralık'ta Suudi Arabistan'da düzenleneceğini; bunun, "Körfez uzlaşısında son derece önemli bir istasyon olacağını" bildirdi.

Kuveyt'teki yerel gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Başbakan Sabah, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed Cabir es-Sabah'ın çabalarıyla Körfez uzlaşısında bazı adımlar atıldığını, Katar'da düzenlenen 24. Körfez Ulusları Kupası ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilecek KİK zirvesinin bu adımlardan olduğunu söyledi.

Basra Körfezi'nin güvenliğiyle ilgili Hürmüz Boğazı Barış Girişimi'ne ilişkin de Sabah, bunun kabul görmesi için İran'ın diğer ülkelerle ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini, başarılı olması için ise uygun şartların oluşmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

KİK'ten yapılan açıklamada da zirvede, üye ülkeler arasındaki dayanışma, iş birliği ve bağlarını güçlendirecek yapıcı kararların alınmasının ümit edildiği ifade edildi.

Krizde çözüm sinyalleri

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Nasır es-Sabah, 5 Kasım'da Kuveyt resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, yakın dönemde Körfez krizinde istenen çözüme ulaşılacağından ümitli olduklarını, ülkesinin de ara buluculuk çabalarını sürdüreceğini belirtmişti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de 5 Kasım'da Körfez krizinin çözülmesi için ülkesinin diyaloğa hazır olduğunu duyurmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Katar ve Körfez ülkeleri arasındaki kriz; Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in 5 Haziran 2017'de Katar'a siyasi ambargo kararı ile başlamıştı.

Aralık 2018'deki 39. KİK zirvesi de Umman yerine Suudi Arabistan'da yapılmıştı. Zirveye Katar, BAE ve Umman liderleri katılmamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasan

2 si anlaşır katar'da Türkiye düşmanı olur suud gibi...ne şamın şekeri ne arabın yüzü.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23