• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karnabahar graten nasıl yapılır? Karnabahar tarifi

Yeniakit Publisher
2021-03-08 18:15:00 -
Karnabahar graten nasıl yapılır? Karnabahar tarifi

Farklı karnabahar tarifi | Karnabahar sağlık için faydalı sebzelerden biridir. Kokusu sebebiyle çocuklarınızın dudak büktüğü bu lezzeti farklı bir tarifle yorumlayıp onların fikrini değiştirebilirsiniz. Peki, tam ölçülü karnabahar graten nasıl yapılır? Farklı karnabahar yemeği tarifleri

Karnabahar graten nasıl yapılır? Mis gibi kokusu ve damakları çatlatan lezzetiyle bu tarif yeni favoriniz olacak.

Karnabahar graten tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvı yağ

Karnabahar graten nasıl yapılır?

Karnabaharın çiçeklerini ayırın ve haşlayın. Karnabaharların diri kalmasına dikkat edin.

Suyunu süzdüğünüz karnabaharı bir tepsiye yayın.

Bir kasede yumurta, süt, un, tuz, karabiber ve sıvı yağı çırpın

Karışımı karnabaharın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında karnabaharı 30 dakika pişirin.

Ardından tepsiyi fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesin serpin.

Tepsiyi yine fırına sürün.

Kaşar peyniri eriyene kadar pişirme işlemini sürdürün.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23