• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karaciğer yağlanması nedir, neden olur? Karaciğer yağlanması tedavisi

Yeniakit Publisher
2019-11-14 11:00:00 - 2019-11-14 11:01:36
Karaciğer yağlanması nedir, neden olur? Karaciğer yağlanması tedavisi

Karaciğer yağlanması yaygın bir problemdir ve sağlığın en mühim sabotajcılarından biridir. Karaciğer neden yağlanır, karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, karaciğer yağlanmasına kür, karaciğer yağlanması tedavisi nasıl yapılır? soruları karaciğer yağlanması şikayeti olanlar tarafından sorgulanmakta. Peki Karaciğer için faydalı besinler hangileri? Karaciğer yağlanmaması için neler yenmeli, neler yenmemeli?

Karaciğer yağlanması yaygın bir problemdir ve sağlığın en mühim sabotajcılarından biridir. Karaciğer neden yağlanır,  karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, karaciğer yağlanmasına kür, karaciğer yağlanması tedavisi nasıl yapılır? soruları karaciğer yağlanması şikayeti olanlar tarafından sorgulanmakta. 

Karaciğer yağlanması yaygın bir problemdir ve sağlığın en mühim sabotajcılarından biridir. Osman Müftüoğlu karaciğer yağlanmasına dikkat çekerek, "Karaciğer yağlanınca bir değil birçok şey olur. Her şeyden evvel de “insülin direnci” belası anında devreye girer. Neticede karaciğerin karbonhidrat/şeker ve insülin dengesi üzerindeki düzenleyici etkisi alt üst olur, metabolik süreçlerde deprem başlar. Yağlanan karaciğer insülin direncini tetikler. Tetiklenen insülin direnci ile birlikte de içinde daha fazla yağ biriktirmeye başlar. Kısacası adeta bir “kartopu” süreci, bir kendi kendine başlayan kirlenme hali devreye girmiş olur.” dedi. "İnsülin direnci deyince aklınıza öncelikle karaciğer ve kaslardaki insüline duyarsızlık hali gelmeli” diyen Müftüoğlu, "Yağlı bir karaciğerin detoks yapma yeteneklerinin aksayacağı, safra düzenleme kapasitesinin bozulacağı (safra taşı nedenidir) ve siroza kadar gidebileceği, bir dizi soruna yol arkadaşlığı yapacağı da aklınızda olsun. Karaciğerdeki insülin duyarsızlığının yağlanmadan, kaslardaki duyarsızlığın ise kortizol artışından kaynaklandığı unutulmamalı." ifadesini kullandı.

Karaciğer için faydalı besinler hangileri?

Karaciğer yağlanması yaygın bir problemdir ve sağlığın en mühim sabotajcılarından biridir. Karaciğer neden yağlanır,  karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, karaciğer yağlanmasına kür, karaciğer yağlanması tedavisi nasıl yapılır? soruları karaciğer yağlanması şikayeti olanlar tarafından sorgulanmakta. Aşırı tüketilen bazı maddeler karaciğere ağır hasar verebilir. Bu nedenle katı (doymuş) yağlar, kızarmış yiyecekleri fazla tüketmemek, aşırı şeker ve tuzdan özellikle de alkolden kesinlikle kaçınmak gerekir. Karaciğerin işlevlerinden biri de şekeri yağa dönüştürmektir. Fazla şeker tüketimi karaciğer yağlanması riskini artırır. Tuzdaki sodyum ise doku sertleşmesi olarak ifade edilebilecek fibröze yol açabilir. Bazı yiyecekler ise karaciğer fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olabilir. Bunlardan bazıları. Sarımsak, brokoli, avokado, limon ve kahvedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23