Orman yangınlarıyla ağır yara alan Türkiye'nin en büyük blok ormanlarının yer aldığı Karabük'e rahmet yağmaya devam ediyor. Kentte 3 gün önce başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor.
Karabük'te de 3 gün önce başlayan kar yağışı, 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi, Karadeniz illerini İstanbul'a bağlayan D-100 kara yolu, kent merkezi ve ilçelerde etkili oluyor.
Tarihi Safranbolu ilçesindeki Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve konaklar, kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı.
Karayolları ve belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Kent genelindeki 278 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi.
Öte yandan, Eflani ilçesine doğal gaz taşıyan tanker Eflani-Daday kara yolunda mahsur kaldı. Tanker Belediye Başkanı Hüsnü Akın'ın da başında bulunduğu belediye ekiplerince kurtarıldı.
Karabük, ülkenin oksijen deposu konumunda
Yüzölçümüne düşen ormanlık alan bakımından Türkiye'de birinci sırada yer alan Karabük, sahip olduğu "orman denizi" ile dünyada pek az ormanda görülebilecek kadar çok sayıda ağaç ve bitki türünü bünyesinde barındırıyor.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olarak gösterilen ve topraklarının yüzde 71'i ormanlarla kaplı olan Karabük, ülkenin oksijen deposu konumunda.
Uçsuz bucaksız bir denizi andıran ülkenin en büyük blok ormanlarına sahip Karabük'teki tabiat parkları, şelaleler, göller, yaylalar, kanyonlar ve kamp alanları, binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.
