• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaostan beslenen muhalefet bu yalanı da attı: Terhis olan askerler mahsur kaldı

Yeniakit Publisher
2020-04-04 18:22:00 -
Kaostan beslenen muhalefet bu yalanı da attı: Terhis olan askerler mahsur kaldı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel terhis olan askerlerin kışlalarda mahsur kaldığını öne sürerek muhalefetin kaostan beslendiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında açıklanan ek tedbir kararları ile geçtiğimiz hafta şehirlerarası otobüs seyahatleri Valilik iznine bağlanmıştı. Bu hafta ise Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları kabul edilerek 30 büyükşehir ile Zonguıldak'a giriş çıkışların bazı istisnalar dışında engelleneceği açıklandı.

Muhalefet yine şaşırtmadı

İnsan sağlığı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan muhalefet yine şaşırtmadı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, tezkeresini alacak askerlerin evlerine nasıl dönecekleri zaten daha önceden belirlenmiş olmasına rağmen, 'Tezkere alan askerler kışlalarda mahsur kaldı' yalanını öne sürdü. CHP'li Sertel, "Ordu, kışlanın önüne koyduğu askerlerin sorumluluğunu üstlenmeli ve yetkili makamlardan gerekli izinler alınmalı, vatani görevlerini yapanlar sağ salim dönmelidir." dedi. Onbinlerce askerin teskere alacağını vurgulayan muhalif medya ise Sertel'in açıklamalarını manşetlere taşıyarak bir kaos ortamına daha hizmet etti.

Teskere alan askerler evlerine nasıl dönecek?

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan düzenleme ile terhis olacak erbaş, er, yedek subay ve yedek astsubayları terhislerine 14 gün kaldığında ayrılış muayenesi yapılarak kışlalarında uygun görülen yerde gözlem altında tutulacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

14 günün sonunda ikinci muayeneye girecek söz konusu personel, herhangi bir semptom görülmemesi halinde verilecek raporla kışladan ayrılma izni alacak. Memleketine dönen personel gittiği yerde de 14 gün izolasyon kuralına uyacak.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yayınladığı genelge ile şehirlerarası otobüs seyahatlerine kısıtlama getirmişti. Ancak bu genelge yayınlanırken terhis olacak askerler de düşünülmüş, komutanlıklar ve valilik koordinasyonu ile askerlerin terhisine bir hafta kala otobüs şirketleri ile görüşüp otobüs ayarlanacağını duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan son ek tedbirlerle 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar kapatıldı. Bu karar alınırken de valiliklerle komutanlıklar arasında teskere alacak askerlerin mağdur edilmemesi yönünde koordinasyon sağlandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından terhis olacak askerlerle ilgili şu bilgiyi paylaştı:

"Terhis olacak askeri almak için özel araç ile gelecek 1 kişinin kendi ilinden çıkarken 'Seyahat İzin Belgesi' alması şartıyla İstanbul'a giriş ve çıkışlarına izin verilecektir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kavkaz

ya size ne terhis olan askerler mahsur kalmış ya da kalmamış. önemli olan sağlıklı kalmaları. sağlıklı kalacaklarca hiç çıkmasınlar daha iyi.

Nur

Kim yalan haber yapıyorsa hele Rabbimin bizi felaketler le uyardığı işin içinde bu gibi insanlarında bulunduğu yalan iftira namusuzluk yapanların hala inatla günahlara devam edenlerin kendilerini kahru perişan etsin bu imansızlar yüzünden bizi cezanlandırmasın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23