• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kanser hastalığına sebep olabilecek 5 yiyecek!

Yeniakit Publisher
2016-11-20 22:40:00 -
Kanser hastalığına sebep olabilecek 5 yiyecek!

Muhtemel kanser sebepleriyle ilgili çok fazla söylenti dolaşırken gerçek tehlikelerin hangileri olduğunu belirlemek zorlaşıyor. İyi haber ise, yiyecek konusunda kanserle doğrudan ilişkisi olan yiyecek sayısının o kadar da fazla olmaması.

Fazla yemek kilo almaya sebep olsa dahi (obezite bazı tip kanserlerin riskini arttırıyor), genel olarak sigara kullanmak, radyasyon ya da virüsler kadar kanserojen değil. (Aslına bakarsanız pek çok kanser vakasının belirli bir sebebi olmadan aniden ortaya çıktığı düşünülüyor.) Ancak yüksek kanser riskiyle ilişkilendirilen az miktarda da olsa yiyecek var. Bunlardan herhangi birini makul oranda yemek ya da içmek büyük olasılıkla problem yaratmasa da, hayat boyu büyük miktarlarda her gün tüketmek sizin için iyi olmayabilir.

Sağlıklı yaşadığınızdan emin olmak için işlenmiş etleri, salamuralanmış yiyecekleri, alkolü, yanmış etleri ve çok sıcak içecekleri azaltmak kötü bir fikir değil. Kendinizi tüm tip kanserlerden korumanın bir yolu olmasa da genel olarak sağlıklı bir yaşam biçimi size yardımcı olabilir.

İşte hangi yiyeceklerin hangi tip kanserle ilişkisi olduğu ve tüketiminizi azaltmak için küçük ipuçları:

1. İşlenmiş etler: Sosis, salam, jambon gibi füme veya tütsülenmiş etler kanserojen sayılıyor. Bu nedenle daha az tüketin.

2. Salamuralanmış ya da fazla tuzlanmış yiyecekler: Fazla miktarda tuzlu balık, turşu ve tuzlu atıştırmalık tüketmenin mide kanseriyle ilişkisi olduğu düşünülüyor. Sizin için azı fazlasından daha iyi olacağı için tuzluğu elinizden bırakın.

3. Alkol: Alkol ağız, kalın bağırsak ve göğüs kanseri riskinizi arttırabileceği için günlük tüketim miktarını kadınlar için bir erkekler için iki tane ile sınırlı tutun.

4. Yanmış et: Yüksek ısı ve et bir araya geldiğinde DNA’nıza zarar veren bileşikler ortaya çıkarabilir. Eti yakmaktan kaçınmak için daha düşük ısıda ve sık sık çevirerek pişirin.

5. Kaynar derecede sıcak içecekler: Düzenli olarak çok sıcak kahve, çay ya da çorba içmenin yemek borusu kanseri riskini arttırdığı düşünülüyor. Bu nedenle içeceklerinizin soğumasını bekleyin.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23