Krep kahvaltılarda tercih edilen lezzetli bir hamur işi olarak biliniyor. Tatlı ve tuzlu olarak tüketilebilen krep tarifi pratik olmasından dolayı genellikle tercih nedeni oluyor. Peki, lezzetli bir krep nasıl yapılır? İşte sorunuzun cevabı...
Özellikle sabah kahvaltılarında hem tuzlu ile hem tatlı ile çok yakışan bir lezzet krep. Sizin için güze bir tarif sunuyoruz... İşte aşama aşama krep yapımı ve gerekli olan malzemeler...
KREP MALZEMELERİ (2 KİŞİLİK)
· 2 su bardağı un
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı su
· 2 yumurta
· 1 çay kaşığı tuz
· Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kap içerisine 2 yumurtayı atarak iyice çırpınız.
Yumurtaların iyice köpürmesinin ardından süt ve suyu ilave ediniz.
Malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra topaklanmayacak şekilde azar azar unu ekleyiniz.
Tüm malzemelerin karışmasının ardından tuz ve sıvı yağ ekleyiniz.
Kepçe yardımı ile önceden kızdırılmış olan geniş tavaya krep hamurunu dökünüz.
İki tarafın da kızardığından emin olduktan sonra hazır olan krebi tabağa alınız.
Afiyet olsun.