• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kafasına yumurta yiyen İslam karşıtı siyasetçi sandığa gömüldü!

Yeniakit Publisher
2019-05-19 16:08:00 - 2019-05-19 16:13:49
Kafasına yumurta yiyen İslam karşıtı siyasetçi sandığa gömüldü!

Yeni Zelanda'daki camide yaşanan katliam sonrası kamera karşısına geçerek İslam karşıtı açıklamalar yaptığı sırada, genç bir çocuğun yumurtalı tepkisiyle karşılaşana Avustralyalı siyasetçi Fraser Anning, girdiği seçimleri kazanamadı.

Geçtiğimiz günlerde canlı yayında genç bir protestocu tarafından kafasına yumurta atılan İslam karşıtı Avustralyalı siyasetçi Fraser Anning, girdiği seçimlerden hüsranla çıktı.

The Independent’ın haberine göre Avustralya’da federal seçimler sonucunda, yumurtalı eyleme hedef olan göçmen karşıtı Avustralyalı siyasetçi koltuğunu kaybetti. Yeni Zelanda’daki cami saldırılarında Müslüman göçmenleri suçlayarak nefret söyleminde bulunan Fraser Anning, girişiminin sonucunu Senato’da koltuğunu kaybederek aldı.

Seçimi kaybetti

Fraser Anning’in partisi Muhafazakar Ulusal Parti (Conservative National Party) hem alt hem de üst mecliste bir koltuk için yeterli oyu almayı başaramadı.

Sonuç ana akım siyasetçi ve uzmanlar arasında neşeyle karşılandı. ABC News yorumcusu Antony Green, “Fraser Anning geldiği yere geri döndü… Parlamentoda yer almayacak” dedi. Liberal Milletvekili Trent Zimmerman bunu “seçimin en büyük sonuçlarından biri” şeklinde yorumladı.

Kafasına yumurta yemişti

Mart ayında televizyon kameraları, Melbourne’de bir basın toplantısında 17 yaşındaki Will Connelly’nin, Anning’in destekçileri tarafından yere serilmeden önce senatörün başında yumurta kırdığını göstermişti. Eylemi gerçekleştiren genç bir kahraman gibi selamlandı ve “yumurta çocuk” olarak tanındı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2016 federal seçimlerinde sadece 19 adet ilk tercih oyu almasına rağmen Anning, Tek Ulus (One Nation) partisi tarafından bir önceki senatör Malcolm Roberts’ın yerine seçilmişti. Roberts’ın adaylığı, geçen sene ülkenin en yüksek mahkemesinde çifte vatandaşlığından ötürü geçersiz sayılmıştı.

Böylece görüşlerinin aşırılığından ötürü partiden atılmadan önce, göçmen karşıtı siyasetçi Katter’in Avustralya Partisi’ne (Katter’s Australian Party) geçti.

Cumartesi günü yapılan oylamada, Anning koltuğunu kaybeden yüksek profilli figürlerden sadece biri. Avustralya’nın bir önceki başbakanı Tony Abbott da Temsilciler Meclisi’ndeki koltuğunu bağımsız aday Zali Steggall’a kaptırdı.

Abbott yaptığı konuşmada destekçilerine, “Bu bizim için, burada, Warringah’da bir hayal kırıklığı, fakat önemli olan ülkemiz için en iyisi neyse odur. Ve ülkemiz için en iyisi Warringah’da kimin kazanıp kimin kaybettiği değildir, Canberra’da hükümeti kimin kurup kimin kurmadığıdır” dedi.

Avustralya’nın yönetimindeki koalisyon, merkez-sol muhalefet partisini görevden el çekeceği yönünde gösteren kamuoyu yoklamalarına meydan okuyarak cumartesi günü sürpriz bir zafer kazandı.

Anketler, liberallerin güdümündeki koalisyonun 151 koltuklu Temsilciler Meclisi’nde 74 koltuk kazanacağı öngörüsünde bulunuyordu. Bu sayı hükümet kurmak için meclisteki yeterli çoğunluk anlamına geliyor.

Başbakan Scott Morrison sonucu “mucize” olarak değerlendirdi ve şu ifadeleri ekledi:

“Bu gece ne benim hatta ne de Liberal partinin gecesi. Bu gece, hükümetlerini birinci seçen her bir Avustralyalının gecesi.”

İşçi Partisi lideri Bill Shorten ise son derece üzgün destekçilerine şu ifadelerle seslendi:

“İşçi Partisi’nin bir sonraki hükümeti kuramayacağı ortada ve bu yüzden ulusal çıkar adına kısa bir süre önce Scott Morrison’ı tebrik etmek için aradım.”

Cumartesi günü yapılan seçimde Senato’daki 76 koltuğun 40’ı için verilen yarış da çekişmeliydi, bu sonuç bir sonraki hükümetin politika uygulamada ne kadar zorlanacağını belirleyecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23