• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabus devam ediyor! Stoklar hızla tükeniyor

Yeniakit Publisher
2020-01-26 14:12:00 - 2020-01-26 14:25:49
Kabus devam ediyor! Stoklar hızla tükeniyor

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsü hızla dünya geneline yayılıyor. Her geçen saat koronavirüsü teşhisi koyulan kişi sayısı artarken, yetkililerin tüm çabasına rağmen virüs yayılmaya devam ediyor. Bazı bölgeleri karantinaya alan ve toplu taşıma gibi ulaşım araçlarını durduran Çin'de şimdi de ilaç stoklarının azalmak üzere olduğu öğrenildi.

Korona virüsü (coronavirus) ile ilgili son dakika haberleri peş peşe gelirken, facianın boyutları artıyor. Sağlık yetkilileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'deki ölümcül korona virüsü yüzünden elli altı kişinin öldüğünü söyledi. Ülke genelinde 1.900'den fazla teyit edilmiş vaka rapor edildi. Öte yandan corona virüsü, tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Henüz kesin bir tedavisi olmayan hastalık nedeniyle birçok bölgede sağlık görevlileri için seferberlik ilan edildi..

Çin'in devleti tarafından işletilen Xinhua haber ajansı, 237 hastanın kritik durumda olduğunu bildirdi. Çin'in Wuhan şehrindeki sağlık çalışanları, artan sayıda hastayı tedavi ettikleri için hastanelerin malzeme yetersizliği olduğunu söylüyor.

Çin hükümeti, virüsün yayılmasını engellemek için eşi görülmemiş bir çabayla şehre 1.200'den fazla sağlık çalışanı ve 135 Halk Kurtuluş Ordusu sağlık personeli göndereceğini açıkladı.

Ülkenin en önemli tatili olan Ay Yeni Yılı kutlamaları (Çin'de her sene Ocak ayında yapılan kutlamalar), virüs nedeniyle Pekin, Hong Kong ve diğer büyük şehirlerde büyük ölçüde etkilendi. Hubei eyaletinde yaklaşık 60 milyon kişi kısmi karantina altında.

Virüsün teyit edilen vakalarının çoğu Çin'de iken, Fransa, Avustralya ve ABD de dahil olmak üzere Çin anakarasının dışındaki en az 13 bölge virüs vakalarının tespit edildiğini açıkladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kanada'da, sağlık yetkilileri Cumartesi günü ilk 'varsayımsal' pozitif koronavirüs vakasını açıkladı. Korona virüsünün Kanada'daki bu ilk teşhisi, ülkenin ulusal tıbbi laboratuvarından ek onay bekliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

koray kaplan

Hubei eyaletinde yaklaşık 60 milyon kişi kısmi karantina altında. Ne demek bu? Ohaa..

Yusuf IŞIK

Allah bir beldeye azabını indirdiği zaman o beldeyi onun elinden kimse kurtaramaz.Müslüman uygur türklerine yaptıklarının cezasını böylece acı bir şekilde çekecekler.Bu dünyadaki ceza ahiret azabı ondan kat kat büyük olacaktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23