• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabir ziyareti nasıl yapılır? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi?

Yeniakit Publisher
2019-11-12 07:57:00 - 2019-11-12 08:01:34
Kabir ziyareti nasıl yapılır? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi?

Kabir ziyareti nasıl olur? Kabir ziyareti duası nedir? Mezarlıkta hangi dualar okunur? Kabir ziyareti esnasında dikkat edilecek hususlar neler? Kabir ziyaretinin adabı nedir? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi? İşte detaylar.

Kabir ziyareti nasıl olur? Kabir ziyareti duası nedir? Mezarlıkta hangi dualar okunur? Kabir ziyareti esnasında dikkat edilecek hususlar neler? Kabir ziyaretinin adabı nedir? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi?

Kabir ziyaretine gidecek olanlar ilk önce bir miktar istiğfar etmeli ondan sonra yola çıkmalıdır. Ziyaretine gideceği Peygamber veya evliyadan biri ise kendini günahı en çok olan biri mesabesinde saymalı. Sanki boynuna bir ip takılmış zorla oraya götürülüyor gibi davranmalı. Çünkü “günahım sebebiyle burayı ziyaret etmeye yüzüm yoktur” diye düşünmeli. Ziyaret yerine varınca kabrin ayak tarafından sanki kabir sahibinin sağ ayağı ziyaret edenin kalbine geliyor şeklinde düşünüp öylece durmalı. On bir ihlas veya Yasin-i şerifi okuyup himmet ve şefaat beklemelidir. Ayrılışında da, “beni Peygamber Efendimize sevdir” diye Allah’a yalvara yalvara evine, gideceği yere dönmelidir. Ziyaret edeceği Peygamber veya evliyadan değilse doğruca sağ tarafına varmalı, yüzüne karşı durduğunu düşünmeli ve her iki ziyareti de ayakta olarak yapmalıdır. Gene on bir İhlas-ı şerif veya Yasin-i şerifi okumalı, ziyaret ettiği kişiye ve ümmet-i Muhammed’in küllisine hediye etmelidir.

Bütün kabristanları ziyâret etmek müstehaptır, fakat kabristanı ziyâret etmek için abdestli olmak şart değildir.

Zirâ Nebi -sallallahu aleyhi ve sellem-'in şu genel emri buna delildir: زُورُوا الْقُبُورَ، فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمُ الْآخِرَةَ. [ رواه مسلم في صحيحه ] "Kabirleri ziyâret edin. Çünkü kabirleri ziyâret etmek, size âhireti hatırlatır."  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23