• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabak tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Kolay kabak tatlısı tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-18 19:12:00 - 2021-11-18 22:19:23
Kabak tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Kolay kabak tatlısı tarifi

Antalya yöresi ile özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı ve bayram sofralarında sunulur.

Kabak Tatlısı Tarifi 

Malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı

Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin. Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23