• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Judoda Ümitler Türkiye Şampiyonası Kilis'te başladı

Yeniakit Publisher
2020-01-24 12:37:12 -
Judoda Ümitler Türkiye Şampiyonası Kilis'te başladı

- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz: "Şampiyona aynı zamanda milli takım seçmesi gibi olacak. Burada ilk 4’e giren çocuklarımız hemen kampa alınıp 25. Uluslararası Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası ve ondan sonra da dünya şampiyonasına katılma mücadelesi verecek"


KİLİS (AA) - Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto 2020 Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası, Kilis'te başladı.

Beşevler Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 62 ilden 371 kız ve 506 erkek olmak üzere 877 sporcu katıldı.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, yaptığı açıklamada, şampiyonanın Kilis'te olmasının kendileri ve sporcular açısından sevindirici olduğunu belirtti.

Türkiye'nin her noktasında bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceklerini anlatan Huysuz, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"İnsanlar buraya gelirken bakış açıları farklıydı ancak geldiklerinden bu anlayış değişti. Bu da bizim için sporun sadece bir yarışma değil, kültürel paylaşım açısından da önemli bir özelliği olduğunu gösteriyor. Şampiyona aynı zamanda milli takım seçmesi gibi olacak. Burada ilk 4’e giren çocuklarımız hemen kampa alınıp 25. Uluslararası Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası ve ondan sonra da dünya şampiyonasına katılma mücadelesi verecek."

Huysuz, bu kategorinin kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatarak, geçen yılki Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olan takımın bu yaş grubundan çıktığını sözlerine ekledi.

Sporculardan Ahmet Ören de şampiyonaya Siirt'ten katıldıklarını ve takım olarak hedeflerinin ilk üçe girebilmek olduğunu ifade ederek, kupayı alıp evlerine öyle döneceklerini söyledi.

Şampiyona final maçlarının yapılacağı pazar günü sona erecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23