• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir'den sonra Denizli'de de deprem!

Yeniakit Publisher
2019-08-08 14:45:00 - 2019-08-08 16:01:14
İzmir'den sonra Denizli'de de deprem!

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde de İzmir'de 4,8 büyüklüğünde deprem olmuştu.

İzmir'de merkez üssü Kuşadası Körfezi, Seferihisar açıkları olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Denizli'de peş peşe iki deprem meydana geldi. İlk deprem 4.2, ikinci deprem 6.0 büyüklüğünde gerçekleşti. İlk resmi açıklamayı yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolanlk belirlemelere göre can kaybı yok. Merkez'de şu an olumsuz bir bilgi yok" diye konuştu.

Denizli'de saat 14.19'da 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bu depremden 6 dakika sonra Denizli'de saat 14.25'te merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem niteliğindeki sarsıntı 7,09 kilometre derinlikte gerçekleşti. Sarsıntılar, Antalya, Burdur ve Isparta'da hissedildi.

Depreme dair açıklamalar peş peşe geldi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "İlk belirlemelere göre can kaybı yok. Merkez'de şu an olumsuz bir bilgili yok" diye konuştu.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da depremde can kaybının yaşanmadığını söyledi. Bazı evlerde maddi zararın meydana geldiğini aktaran Özkan, gerekli yardımın yapılacağını ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin ise, "192 hanemiz var. 100 kadarı hasarlı girilemeyecek hanemiz var. Herkes dışarda gölgeliklerde oturduğu için can kaybı yok. Yardım bekliyoruz, barınma ihtiyacımız var. Evlerin çoğu kerpiç, betonarme evler daha fazla hasarlı" dedi.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise ilçede yıkım ve yaralanma olmadığını söyledi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamadaysa, "Saat 14.25'te merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır." denildi. Açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının tespit edilmediği belirtilirken, "Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup Valiliğimiz dışındaki alınacak olan bilgilere itibar edilmemesi rica olunur." ifadesine yer verildi. Valilik açıklamasında ayrıca depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.  

İzmir'de de deprem oldu

Öte yandan Kuşadası Körfezi yakınlarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ege Denizi açıklarında saat 11.39'da 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Ürkmez köyüne 11,85 kilometre, Kuşadası Körfezi'ne 8,19 kilometre mesafede yaşanan depremin yaklaşık 18,47 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YENİ TÜRKİYE*Lİ

ALLAH TÜRKİYE*mizi tüm kötülüklerden korusun. Amin.

TcVatanseverTc

İzmir'e bir gazap gelse şaşmamayız. En çok bu ülke düşmanı orda. Gazap gelince ALLAH ALLAH demeye başlarlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23