• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İYİ Partili vekilden skandal "Evlat Nöbeti" çıkışı

Yeniakit Publisher
2021-01-03 16:42:00 - 2021-01-03 16:42:05

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerin eylemine devlet yetkililerinin katılmasını doğru bulmadığını söyleyerek skandal sözler sarfetti.

Bir televizyon programına konuk olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na Diyarbakır HDP İl Binası önünde dağa kaçırılan çocukları için eylemde olan anneleri İYİ Parti'nin neden ziyaret etmediği soruldu.

Skandal sözler: Devletin oraya gitmesi doğru değil

Ağıralioğlu, annelerin yaptığı eylemin doğru olduğunu fakat devletin oraya gitmesinin yanlış olduğunu söyleyerek skandal ifadeler kullandı.

Ağıralioğlu, "Politik buluyorum. Annelerin oraya gitmesini doğru buluyorum. Şuna dikkat çekilmesi doğru: 'HDP bizim çocuklarımızı kandırıyor.' Bu algı için, böyle meşru bir hissiyatı annelerden başka hiçkimse yoğuramaz. Annelerin ızdırabı 'çocukarımızı bu HDP üzerinden dağa gönderiyorlar' algısı için doğrudur. Ama devletin oraya gitmesi yanlıştır. Devlet bakanları marifetiyle bir partinin binasına gidip öyle ağlayan bir görüntü veremez. Asla devlet ağlamaz. 

Böyle bir görüntünün devletin itibarına suikast olduğunuz düşürünüyorum. Anneler gidebilir. Biz bir partiyiz. Düşünün ki; siyasal olarak muhattap almadığımız, siyasi meşruiyetini problemli gördüğümüz bir partinin önüne gidip orda hak aramayı devlet etme iddiamızla da yakışır bulamıyoruz" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KARADAGLI

IYI PARTIDE SADECE BU KISI VARDI AKLI BASINDA OLAN ,BU SOZLERINDEN DOLAYI KESIN IP TE AKLI BASINDA KIMSE KALMAMISTIR .

sukru

VAAAY BEE,VAAY BEE.ADAM NERELERE SAVRULMUŞ. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23