• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral istifa etti mi? İbrahim Halil Oral ne dedi?

Yeniakit Publisher
2022-06-09 15:52:00 - 2022-06-09 15:54:46

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
 İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral istifa etti mi? İbrahim Halil Oral ne dedi?

İYİ Parti, milletvekili İbrahim Oral "Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, o kesimin rahatlıkla oy verebileceği bir insan tipi olması gerektiğini söyledi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalığına sıcak bakılmadığını dile getirdi. İYİ Parti, milletvekili İbrahim Oral’ın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası İYİ Parti harekete geçti. Peki İYİ Parti, milletvekili İbrahim Oral istifa etti mi? İYİ Parti, milletvekili İbrahim Oral disipline mi sevk edildi? İbrahim Halil Oral kimdir, nereli?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklama siyaset gündemini bir anda alt üst etti. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir." dedi.

İYİ Parti, milletvekili İbrahim Oral'ı disipline mi sevk edildi? 

İYİ Partili Halil İbrahim Oral, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı konusunda yaptığı konuşma nedeniyle partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Parti'den yapılan açıklamada; Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir denildi.

İbrahim Halil Oral

 İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral Kılıçdaroğlu hakkında ne dedi?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır. Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil" diye konuşmuştu.

Oral'ın açıklamasının ardından İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray “Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir” ifadelerini kullanmıştı.

İbrahim Halil Oral kimdir?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Hadis Bölümü, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu - Arapça, Fransızca - Eğitimci

- Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, Ankara Deneme Lisesi Müdür Yardımcısı, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi Okul Müdürü, Türkiye İlahiyatçılar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Genel Başkanlığı, Ahlat Kültür Vakfı Kurucu Üyeliği, Türk Dünyası Parlamenterler Birliği Kurucu Üyeliği olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda görev almıştır.

-21. Dönem Bitlis Milletvekilliği, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyeliği, Bitlis, Ahlat ve Çevresi Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

-İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi,

-Evli, 3 Çocuk.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hatırla

Cumhurbaşkanı olmak için 1- Türk Vatandaşı olmak 2- 4 yıllık üniversite mezunu olmak 3- En az otuz yaşın üzerinde olmak gerekiyor bildiğim kadarıyla 4- Cumhurbaşkanı olabilecek seçimi kazanması gerekir adam milletvekili olmuş Türkiye cumhuriyetinin Bölünmez bütünlüğünü koruyacağına yemin etmiş şimdide kalkmış bölücülük yapıyo nasıl bir anlayış anlamadım Alevi olan Kemal kılıçdaroğlı SSK Genel Müdürlüğü yağtıysa pekala Cumgurbaşkanlığı yapabilir Tabiiki seçilirse

o.b

ıyı partiparti olalı akıllı uslu bir laf eden türkiye gerçeklerine değinen bir adamçıktı demiştim ama yanılmışım buda dönek korkak mış anında tornistan etti özür diledi bunları söylerken çok cesur oluyorlar ama nedense arkasında duramıyorlar bunları neile tehdit ediyorlar acaba anında dönüyorlar bunlar bu ülkenin insanı değilmi düşüncelerini söyleyemeiyeceklermi hani biz bu sitemi değiştirirken eskiye atıfda bulunarak vekillerinde bağımsız düşüncelerini söyleyebileceklerini falan konuşuyorduk demekki diktatör kimmmiş görüyorsunuz değilmi kadından diktatör olurmu oluyormuş Meral hanım özürdiliyormuş özür ile türkiye gerçeklerini değiştirebilecekmi acaba büyük ihtimalle olacağını biliyor çünkü kendisi çok değişti döne döne pervaneye döndü Allah kimseyi dönek yapmasın reis gibi sözünün eri olsun!!!!!!!kapiş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23