• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya'daki korkunç gerçeği açıkladı, Türkiye'ye çağrı yaptı: İtalyanlar bu hataya düştü, siz düşmeyin!

Yeniakit Publisher
2020-03-16 17:15:00 -
İtalya'daki korkunç gerçeği açıkladı, Türkiye'ye çağrı yaptı: İtalyanlar bu hataya düştü, siz düşmeyin!

İtalya'da görev yapan Türk akademisyen Senem Önen, koronavirüse bağlı ölüm sebebini anlatarak Türk vatandaşlarına hayati uyarılarda bulundu. Önen, İtalyanların okulların tatil edilmesine rağmen virüsü umursamayarak kalabalık ortamlara girerek büyük hata yaptığına dikkat çekti ve Türkiye'ye bu konuda daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.

"Koronavirüsün grip gibi algılanması çok ciddi bir hata." diyen Dr. Senem Önen, "Koronavirüse grip gibi denmesinin tek sebebi virüs kaynaklı olması. Herhangi bir şekilde ilacının olmaması. Griple olan tek benzerliği bu." ifadelerini kullandı.

"Boğularak ölüyorlar"

Koronavirüse yakalanan kişilerin ölüm sebebinin nefessiz kalarak boğulmaları olduğunu belirten Dr. Önen, şunları söyledi:

"Siz burada İtalyalıların paylaştığı videoları görebiliyorsunuz. Balkonlarından balkonlarına müzik yapıyorlar. Böyle davranarak bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastanelerdeki görüntüler böyle değil. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz. İnsanların ailelerinden uzak tek başlarına nasıl öldüğünü görmüyorsunuz."

"İtalya'da üç yüz yatak kapasitesi olan yere 3 bin kişi gelince yatak yetersiz kalıyor. Şu an burada doktorlar 'kimi kurtarabiliriz, kimi kurtaramayız' diye insan seçiyorlar."

İtalyanlar bu hataya düştü, evden çıkmayın

İtalyanların kalabalık ortamlara karıştığını belirten Dr. Önen Türkiye için şu uyarıyı yaptı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Durumun Türkiye'de bu seviyeye gelmemesi için zaruri durum olmadıkça evinizden çıkmamanız gerekiyor. Düğünler, nişanlar, konserler gibi kalabalık ortamlara girmemeniz gerekiyor."

İtalyanların virüsü dikkate almayarak okulların tatil edilmesine rağmen alışveriş merkezlerine ve kafelere gittiklerini söyleyen Önen, İtalyanların bu hataya düştüğünü belirterek evden çıkılmaması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

nusri

Türkiye ve yetkilileri, vatandaşıyla söylediklerinin kat kat fazlasını yapmışlar. Halk da azı hariç bunun farkındadır. Burası Türkiye Allah'ın izle bunu da atlatacağız...

AYH8N ERG8N8Z EWET

Tehlikeyi önlem alarak hafifletmeye çalışıyoruz.Mümkün olduğunca ev de kalınmamız tavsiye ediliyor. Eğer mümkünse; kış gününde çoluk çocuk iyi ve sağlıklı yaşamamız için en azından bu korononun aşısı bulunana kadar, doğal gazı ve elektriği ülke ekonomisine zarar vermiyecek şekilde indirime gidelim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23