İşte solcuların ahlakı bu kadar! Tehdit edeni koruyan İngiltere, suçlanan Türk emniyeti
BirGün gazetesinin solak muhabiri İsmail Arı yine tuhaf bir manipülasyona girişti. Mayıs ayında Şahinler çetesiyle bağlantılı olduğu iddia edilen Gökhan Göz ile ilgili “yargıda rüşvet” haberi nedeniyle İngiltere’den aranarak tehdit edildiğini duyuran Arı, “Akrabalarımın kişisel verilerine ulaşmışlar ve bana da yolladılar” diyerek Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı yetkililerine seslenmişti. Emniyet ve savcılık ise şikayet üzerine ilgili ülkeye yazarak gereğinin yapılmasını istemişti, Ancak Arı buna rağmen şikâyetiyle ilgili arayan soranın olmadığını belirtti ve İngiltere’den yapılan tehditler için Türk emniyetini suçladı.
Arı’nın paylaştığı mesajlarda, “Daha önce 80 küsür yaşındaki anneannemi, teyzemi dahi “Sülalenizi ortadan kaldıracağız” diye tehdit ettiler. Emniyet’e gidip şikâyetçi oldum ama ne arayan ne de soran oldu. Karşımdaki çete ise tehditlerine devam ediyor. Peşime adam takmışlar. Mesajları aynen paylaşıyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu bu çeteye dokunmayan Emniyet ve İçişleri Bakanlığı yetkilileridir” dedi.
Arı’ya gönderilen mesajlarda, “Ankara’da adamlarımı peşine taktım” denildiği ve eşine tecavüz etmekle tehdit edildiği görüldü.
Ancak Arı’nın, kendisinin İngiltere’den tehdit edildiğini bilerek Türk emniyetini suçlaması ‘solcuların ahlakı bu kadar’ dedirtti. ‘Birleşik krallık, anneme karıma küfür eden adamı koruyor’ demeyen gazeteci bozuntusunun Türk emniyetini suçlaması tepki çekti. Arı, göz göre göre emniyet ve savcılığın yazılarına rağmen o batılı ve hukuk olduğu ileri sürülen devletlerin “İlgili kişiyi vermiyoruz” demesinin suçunu Türk emniyetine atarak manipülasyon yapmaya çalıştı.
