• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'da o ilçeler depremde 9 şiddetinde sallanacak! Naci Görür açıkladı...

Yeniakit Publisher
2023-02-25 08:31:00 -

İstanbul depremiyle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den tüyler ürperten açıklama. Olası İstanbul Depremi'nde sahil kesiminde bulunan ilçelerin depremi 9 şiddetinde hissedeceklerini belirten Naci Görür, " Hem Anadolu Hem Avrupa yakasında deniz kıyısına yakın semtler etkilenecek. Bazı yerlerde bu şiddet 8 olabilir" dedi.

Türkiye'nin en tanınmış deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, tv100 ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu. Kahramanmaraş depremlerinden sonra gündeme gelen “Büyük İstanbul Depremi” ile ilgili konuşan Görür, “Beklediğimiz İstanbul depreminde Marmara sahillerinin çoğu 9 şiddetinde etkileniyor” dedi.

Meydana gelecek olan depremde Tuzla ve Yeniköy’de 7 şiddetindeki depremin 9 şiddetindeki gibi etkileneceğini söyleyen Görür, “2000 yılında bu çalışmaları yaptı Okan Tüysüz hocamız. 9 şiddetinde ekleniyor sahile yakın kesimler. Hem Anadolu Hem Avrupa yakasında deniz kıyısına yakın semtler etkilenecek. Bazı yerlerde bu şiddet 8 olabilir” dedi.

Görür sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem değerlendirmesini yaptığımız zaman genellikle sahilden 10 km içe kadar olan kısımların hassas bölge olduklarını düşünüyoruz. Kırılan fay hattının 10 veya 20 km kuzeyi ve güneyi olarak hesaplıyoruz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin HATUNOĞLU

BU baykuşu ha bire neden konuşturuyorlar. Adam kaostan besleniyor.

DRSNN

BU EKREMİN BİLİM TASMALI İTİNİN ÖNGÖRÜLERİNİ DİNLEMEYİN DANIŞMAN AĞZINI AÇIP BİR KEZ EKOYA DERHAL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLAT DİYE BİLDİMİ ŞİMDİ ZIRLIYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23