• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'a 5 yeni tünel daha geliyor

Yeniakit Publisher
2016-05-09 12:54:00 -
İstanbul'a 5 yeni tünel daha geliyor

Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Eyüp İlçelerinde çapı 4 buçuk metreye varan genişlikte ve toplam 4 km uzunluğunda 5 farklı yağmursuyu tüneli inşa ediliyor.​​

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından son yıllarda atıksu arıtımından, içmesuyu kaynakları teminine, dere ıslahından ar-ge çalışmalarına kadar bir dizi yeni çalışma hizmete alınıyor. İSKİ şimdi de İstanbul'un 4 büyük ilçesinde eş zamanlı olarak 5 farklı dev yağmursuyu tünelleri inşa ediyor. Projekapsamında Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Eyüpİlçeleri'nde çapı 2 metre ila 4 buçuk metre arasında değişen toplam 4 bin 26 m uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ediliyor. Proje kapsamında ayrıca Eyüp İlçesi'nde yer alan İslambey Deresi, Beykoz İlçesi'nde yer alan Kozdere ve Beşiktaş İlçesi'nde yer alan Ortaköy Deresi'nin de ıslahı gerçekleştirilecek.


KAZISIZ YÖNTEMLE İNŞA EDİLİYOR

Tamamen kazısız yöntemle inşa edilen proje kapsamında yer altında hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBM tekniğiyle, içerisinden bir kamyonun geçebileceği çapta (4.5 m) dev tüneller inşa ediliyor. Yağmur sularını kontrol altına alan, dere ıslahı gerçekleştiren ve atıksu problemlerini çözüme kavuşturan projenin inşası sırasında ise yer üstünde hiçbir şey görünmüyor trafik ve yaşam aynı şekilde seyrine devam ediyor.



EYÜP'ÜN ALTYAPI PROBLEMİ TARİH OLUYOR

Hayata geçirilmekte olan proje sayesinde söz konusu ilçelerin yağmursuları tüneller ile kontrol altına alınacak. Sarıyer İlçesi Rumeli Kavağı bölgesinde yaşanan su baskınları ve Eyüp Sultan bölgesinde zaman zaman yaşanan atıksu ve yağmursuyu problemi tamamen çözüme kavuşmuş olacak. Beşiktaş Ortaköy Bölgesi'nin yoğun trafiği sebebiyle daha önce gerçekleştirilemeyen Ortaköy Deresi'nin ıslahı da tünel sayesinde deplase yöntemi kullanılarak yapılacak. Yaklaşık 64 milyon TL'ye mal olacak ve 2017 yılında tamamlanacak projenin şu ana kadar yaklaşık yüzde 85'i tamamlanmış durumda.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23