• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul Shopping Fest bu yıl İstanbul'a çifte bayram yaşatacak

Yeniakit Publisher
2016-06-16 13:30:00 -
İstanbul Shopping Fest bu yıl İstanbul'a çifte bayram yaşatacak

Bu yıl 6. kez düzenlenecek İstanbul Shopping Fest, Temmuz ayı boyunca alışverişte bayram coşkusunu yaşatmaya hazırlanıyor.

İstanbul Shopping Fest (İSF), Temmuz’da bir kez daha şehri hareketlendirmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük turizm, alışveriş ve kentsel markalaştırma projesi İstanbul Shopping Fest; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası iş birliği ile bu yıl altıncı kez düzenleniyor.

1-31 Temmuz arasında devam edecek festival, bir yandan alışveriş turizminde İstanbul’un konumunu yukarı taşırken bir yandan da yerli yabancı tüm katılmcılara avantajlı alışverişin keyfini yaşatacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TURİZM, ALIŞVERİŞ VE KENTSEL MARKALAŞTIRMA PROJESİ

Shopping Fest İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar

Festivalin ilk beş yılını değerlendiren İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, kent kültürüne ait geleneklerin yerleşmesinin zaman aldığını belirterek İstanbul Shopping Fest’in bu anlamda artık olgunluk dönemine eriştiğini ifade etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Beş yıl önce sıfır noktasından başlayan bu gelenek, artık hem İstanbullular hem de alışveriş turizmini takip eden yabancılar için heyecanla beklenir hale geldi. Bu yıl altıncı kez düzenlenen festivalimiz, 2016 itibarıyla artık Türkiye’nin en büyük turizm, alışveriş ve kentsel markalaştırma projesi.”

ALIŞVERİŞTE BAYRAM COŞKUSU

Perakende sektöründe artık sınır ötesi alışverişin büyük değer taşıdığını belirten İbrahim Çağlar, “İstanbul Shopping Fest'in hem perakende hem de turizm sektörü bakımından ülke ekonomisine katkısı büyük. Festivalimiz, Temmuz ayı boyunca yine şehrimize bereket getirecek. İSF için İstanbul'a gelecek misafirlerimizi, küresel markalar, yerel lezzetler ve medeniyetleri buluşturan muazzam bir kültürle karşılayacağız. Ayrıca bu yıl İstanbul Shopping Fest, Ramazan Bayramı’nı da kapsıyor. Hedefimiz İstanbul’a çifte bayram mutluluğunu yaşatmak” dedi.

HEDEF İSTANBUL’U BÖLGENİN ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPMAK

İstanbul Shopping Fest Genel Müdürü Hicran Özbük

İstanbul Shopping Fest Genel Müdürü Hicran Özbük ise değerlendirmesinde İSF’nin uluslararası bir proje olduğuna dikkat çekti. Özbük, “Dünyanın en köklü alışveriş kültürüne sahip kentlerinden birinde olmanın avantajına sahibiz. Tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarından biri olan İstanbul'un göbeğindeki Kapalıçarşı, dünyanın en eski alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. İSF de, yüzyıllar boyunca ticaretin, alışverişin başkenti unvanını hak eden İstanbul'da, tarihi çok eskilere dayanan, kentin ruhuna işlemiş bir geleneğin canlandırılmasına hizmet ediyor. Hedefimiz; tarihi, kültürü ve gastronomisiyle bir dünya markası olan İstanbul'u farklı bir özelliğiyle daha öne çıkararak bölgenin alışveriş merkezi haline getirmek.” dedi.

MODADA BİR DÜNYA MARKASI

Özbük, İstanbul’un dünya çapında bir alışveriş destinasyonu olarak konumunu güçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bunun için İstanbul Shopping Fest, kullanabileceğimiz en iyi enstrüman. İSF, beş yıldır sadece ekonomik değil, kültürel anlamda da İstanbul’u tanıtan ve yurt dışından çok sayıda yabancı ziyaretçi ağırlayan bir festival. Bu özelliği ile kenti alışverişte ve modada bir dünya markası yapma yolunda ilerlemeye devam ediyor.” dedi.

“EFSANE İNDİRİM” 2 TEMMUZ’DA

İstanbul Shopping Fest’in gelenekselleşen “Efsane İndirim Günü”ne Mall of İstanbul ev sahipliği yapıyor. 2 Temmuz 2016 Cumartesi günü Mall of İstanbul’da düzenlenecek ‘İstanbul Shopping Fest Efsane İndirim Günü’nde 350 mağazada binlerce marka saat 21:00-24:00 arasında çok özel fiyatlar ve indirim oranları ile satışa sunulacak. 

Geçtiğimiz yıl 100 bin kişilik rekor katılımın olduğu Efsane İndirim Günü’nün bu yıl yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

İstanbul Shopping Fest kapsamındaki Efsane İndirim Günü’nde saat 21.15’te Türkiye’nin en sevilen pop müzik sanatçılarından Murat Boz sahne alacak. Murat Boz açık hava konseri ile Mall of İstanbul ziyaretçilerine keyifli bir yaz akşamı yaşatacak.

ALIŞVERİŞ ÇANTASINDAN ARABA ÇIKABİLİR!

İstanbul Shopping Fest kapsamında anlaşmalı mağazalardan alışveriş yapanlar, yapılacak çekilişle araba kazanma şansı yakalayacak. Temmuz ayı içerisinde 100 TL’lik her alışveriş, çekilişe bir katılım hakkı sağlayacak.

Festival süresince devam edecek kampanya ile bir talihli kişiye noter huzurunda yapılacak çekilişle Mercedes Vito Tourer hediye edilecek. 

FESTİVAL HAVASINI YAKINDAN SOLUMAK İÇİN

İstanbul Shopping Fest’in sürprizleri bu yıl pek çok AVM’ye yayılıyor. Akasya, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Akmerkez, İstanbul Cevahir, Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi, İstinyePark, Kanyon, Mall of İstanbul, ÖzdilekPark İstanbul, Palladium Alışveriş Merkezi ve Zorlu Center, festivalin sürprizlerini takip edebileceğiniz adresler. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23