• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrailli gazeteci tehdit etti, İsveçli Bakan gözyaşlarını tutamadı

Yeniakit Publisher
2019-01-23 13:07:00 - 2019-01-23 15:11:31
İsrailli gazeteci tehdit etti, İsveçli Bakan gözyaşlarını tutamadı

İsveç'te yayınlanan belgeselde, İsrailli gazeteci Zvi Zamere tarafından tehdit edildikten sonra, Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün ağladığı görüntülere yer verildi.

İsveç'te Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, İsrailli gazeteci Zvi Zameret'in geçen yıl kendisini ölümle tehdit ettiği makalesini okuduktan sonra ağladığını gösteren bir belgesel yayımlandı.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin Wallström'ün 4 yıllık görev süresinde çalışmalarını anlatan belgeselinde en dikkat çekici bölümü, bakanın, Zameret tarafından Yahudi düşmanı ilan edildiği ve ölümle tehdit edildiği kısım oluşturdu.

Wallström'ün "İsrail tarafından yargısız infaza uğrayan Filistinlilerden bazıları kendilerini bıçakla savunuyor.'' şeklindeki sözlerine yer verilen belgeselde, söz konusu ifadelerin iki ülke arasında kriz çıkardığı hatırlatılıyor.

Ağladı

Belgeselde, İsrailli gazetecinin tehdidini kameralar önünde danışmanlarından öğrenen ve söz konusu makaleyi okuyan Wallström'ün ağladığı görülüyor.

İsveçli Bakan, ardından yaptığı konuşmada, günlük hayatında ve işinde tehditlerden yılmadığını ve korkmadığını belirtiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Tehditler beni yıldıramaz"

Bundan sonra işlerini daha iyi yapması gerektiğini kaydeden Wallström, "Yaptıklarımdan pişman değilim. Tehditler beni yıldıramaz." ifadelerini kullanıyor.

Olay

İsrailli gazeteci Zvi Zameret, Wallström'ün açıklaması üzerine sağ görüşlü gazetelerden Makor Rishon'a yazdığı makalede, Kudüs'teki Birleşmiş Milletler (BM) ara bulucusu İsveçli Kont Folke Bernadotte'nin aşırı sağcı Yahudiler tarafından 1948'de öldürülmesini hatırlatmıştı. Zameret, makalesinde, Wallström'ün de sonunun aynı olması gerektiğini savunmuştu. İsveç Dışişleri Bakanlığı bu ifadeleri ciddi tehdit olarak algılamış ve ülkenin İstihbarat Teşkilatı SEPO'yu devreye sokmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23