• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail, BAE ile normalleşme anlaşmasında yerleşim yeri inşaatlarını durdurmayacak

Yeniakit Publisher
2020-08-15 15:29:51 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İsrail, BAE ile normalleşme anlaşmasında yerleşim yeri inşaatlarını durdurmayacak

KUDÜS (AA) - İsrailli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan normalleşme anlaşmasına göre Tel Aviv'in yerleşim yerleri inşaatlarını askıya almak zorunda olmadığını belirtti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) yetkililere dayandırdığı haberine göre, BAE ile imzalanan normalleşme anlaşmasınca yerleşim yerleri inşaatlarını askıya alınması gerekmiyor.

Tel Aviv yönetimine yerleşim yerleri inşaatlarının askıya alma yönünde ABD'den herhangi bir istekte bulunulmadığı ifade edilen haberde, İsrail'in inşaatlarını askıya alma niyetinin olmadığı aktarıldı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 270'ten fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu bölgelerde ikamet eden 650 bine yakın Yahudi yerleşimci, işgalin boyunduruğu altında yaşayan Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23