• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IŞİD rejimin ta kendisi

Yeniakit Publisher
2014-02-05 20:31:31 - 2014-02-06 17:58:22
IŞİD rejimin ta kendisi

Suriye Türkmenleri 1. Fatih Tümeni Komutanı Tuğgeneral Çavuş, “IŞİD rejimin ta kendisidir. Bunların işi kurtarılmış bölgeleri ele geçirmek ve ÖSO ile savaşmak” dedi

GAZİANTEP - Suriye’deki 1. Fatih Tümeni Komutanı Tuğgeneral Muntısır Çavuş, Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütünün şimdiye kadar hiçbir yerde Esad rejimiyle çatışıp cephe açmadığını söyledi.

Çavuş, yaptığı açıklamada, IŞİD’in Halep kentine bağlı Mumbuc, Cerablus, Bab ve Azez kasabalarını ele geçirdikten sonra bu kentler arasındaki ulaşım ve koordinasyonu sağlamak amacıyla stratejik konumdaki Türkiye sınırına yakın Çobanbey’e yöneldiğini.

“IŞİD, REJİME DESTEK VERİYOR”

IŞİD’in yaptığı tek işin kurtarılmış bölgeleri muhaliflerin elinden almak olduğunu aktaran Çavuş, örgütün, bölgenin ticaret ve yardım yollarını ele geçirmeyi hedeflediğini kaydetti.

IŞİD’in, Türkiye ile Suriye arasındaki sınır kapılarını ele geçirmeyi ve Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) iki ateş arasında bırakmak istediğini de aktaran Muntısır Çavuş, “IŞİD rejimin ta kendisidir. Çünkü, IŞİD bugüne kadar hiçbir yerde rejimle çatışmadı ve cephe açmadı. Bunların işi kurtarılmış bölgeleri ele geçirmek ve ÖSO ile savaşmak. IŞİD, Suriye tarafındaki gümrük kapılarının denetimini de elinde bulundurmayı hedefliyor” diye konuştu.

“İRAN İSTİHBARATIYLA BAĞLANTILI”

IŞİD’in bölgede izlediği stratejiye değinen Çavuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu örgütün son zamanlarda yaptığı eylemleriyle İran istihbaratıyla bağlı olduğuna inanıyorum. IŞİD, Beşşar Esad, Hizbullah ve Iraklı Abul Fadıl Abbas grubu, bunların hepsi İran’ın askeri ve ajanıdır. Hiçbir Müslümanın yapmayacağı işleri yapıyorlar. Ben IŞİD’in Çobanbey saldırısının ardından bu bağlantılara yüzde yüz ve adım gibi inandım.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23