• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İranlı imamdan Cuma Hutbesinde skandal Türkiye ve Azerbaycan sözleri

Yeniakit Publisher
2021-09-20 11:46:00 - 2021-09-20 11:48:01

Ali Hamaney'nin Erdebil Velayetindeki Temsilcisi Seyyid Hasan Amili, Türkiye ve Azerbaycan ile ilgili skandal ifadeler kullandı.

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasında yapılan tatbikat İran'ı fena halde rahatsız etmiş durumda. 

Daha önce İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "Hazar Denizi'nin Hukuki Statüsüne Dair Sözleşme bu konuya açıklık getirmiştir. Hazar'a kıyıdaş devletler arasında sağlanan anlaşmaya göre kıyıdaş beş ülke dışında Hazar Denizi'nde yabancı askeri varlıkların bulunması yasaklanmıştır. Bu konu Dışişleri Bakanlığı'nda inceleniyor" diyerek rahatsızlığını dile getirmişti.

Bu kez İran Erdebil İmamı Hamaney'in temsilcisi Ayetullah Seyyid Hassan Amili, Cuma günü yapılan hutbede Azerbaycan'ı tehdit etti.

Erdebil camisi imamı Seyit Hasan Amili, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan özel kuvvetlerinin ortak tatbikatından rahatsız olarak, Azerbaycan'ı kastederek "Aslanın kuyruğu ile oynama" uyarısında bulundu.

Yine aynı Amili, önceki gün bir video yayınlayarak Suudi Arabistan ve Türkiye'nin İran'a karşı bir sosyal medya savaşı başlatacağını öne sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu açıklamaların ardından İran Devrim Muhafızları'nın Azerbaycan sınır hattına yığınak yaptığına dair görüntüler servis edildi.

Azeri isim: İran da Ermenistan kadar üzgün

Bilge İnsanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Elnur İsmayıl konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Azerbaycan’ın Ermenistan’a yük taşıyan İran TIRlarını kontrol etmeye başlamasından ve TR ve Pakistan’la askeri tatbikatlarından sonra, Karabağ bölgesinde sınırda kapsamlı askeri tatbikatlara başlıyor. Hamenei’nin Erdebil temsilcisi Seyit Hasan Amili Cuma hutbesinde Azerbaycan’ı tehdit ederek, “Aslanın kuyruğuyla oynama” demiş ve SEPAH güçlerini böyle bir gövde gösterisi olarak askeri tatbikatlar yapmayı talep etmiş. Karabağ’ın işgalden kurtulmasına Ermenistan kadar İran da üzgün" dedi.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ccc

Şiiler ne zaman Müslümanlara faydalı bir iş yaptı ki tarihi hainliklerle ihanetlerle dolu

Hayro

İran hiçbir zaman müslümanın dostu olmamıştır...Tarih boyun ca müslümanların için de turuva atıdır...Bu milletin özü haindir...Dünyada en çok yahudi ;İranda yaşar...Tarihi kayıkçı dövüşüdür...Hainlerin...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23