• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu’nun diploma tartışması yeni değilmiş! Dokunan yanmış

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İmamoğlu’nun diploma tartışması yeni değilmiş! Dokunan yanmış

2016’da gazeteci Telat Çabuk’un, Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının usulsüz olduğu yönünde haber yaptığı ortaya çıktı. Haberin ardından Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’nun Çabuk’u tehdit ettiği, küfürler savurduğu iddia edildi. Konunun yargıya taşındığı, gazeteci Çabuk’un olaydan 1 gün sonra hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

 yeniakit.com.tr 

2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başına geçtiğinden bu yana onlarca rezillikle gündemden düşmeyen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun bu kez “sahte diploma” skandalı gündemi meşgul ediyor. Kıbrıs’taki Girne Amerikan Üniversitesi’nden Türkiye’deki İstanbul Üniversitesi’ne denklik olmadığı halde yatay geçiş yaptığı ve diplomasını usulsüz şekilde aldığı belirtilen İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilebileceği belirtiliyor. Öte yandan diploma usulsüzlüğünün 2016’da da gündeme geldiği ortaya çıktı.

“HASAN İMAMOĞLU’NDAN GAZETECİYE TEHDİT”

Sahte diploma gündemi meşgul ederken dün ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bir sosyal medya kullanıcısı İmamoğlu’nun sahte diplomasını ilk araştıran gazetecinin Telat Çabuk olduğunu, haberin yayınlanması sonrası Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu tarafından tehdit ve hakarete maruz kaldığını ileri sürdü.

2016 senesinde konunun yargıya taşındığı ileri sürüldü, Çabuk’un vefatı nedeniyle davanın düştüğü belirtildi.

Hatta soruştura evrakı bile paylaşıldı. Buna göre Hasan İmamoğlu’nun, “Savcı ve mahkemeler senin hakkından gelmez ise ben senin cezanı keseceğim... o. çocuğu, namussuz, şerefsiz” dediği görüldü.

“1 GÜN SONRA ÖLDÜ”

Öte yandan başka bir vatandaş, tweet’in altına yaptığı yorumda, gazetecinin bu tehditten bir gün sonra öldüğünü iddia etti.

Skandal iddialar, İmamoğlu’nun diploma tartışmasının önümüzdeki günlerde de süreceğinin sinyalini verdi. Kamuoyu iddiaların araştırılmasını bekliyor!..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

yalan dolandan sonra, rüşvet, mafyacılık, cinayet.... vay babam vay.... ulan serhat neler dönmüş buralarda... tevekkeli boşuna savcının çocuğunu falan laf arasında sıkıştırmamış.... tam moderm, laik, ilerici tc cb adayı...

Tayfur KOÇOĞLU

her yanları pislik,kahpelik
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23