Tel Aviv’deki belediye binasına BAE bayrağını yansıtan siyonistlerde Cumhurbaşkanı Rivlin, Prens bin Zayed’i teşekkür ederek İsrail’e davet etti.
Mehmet Aydın
İsrail’le yaptığı dostluk anlaşmasına Filistin’i kalkan yaparak meşruyet kazandırmak isteyen BAE’ye ilk yalanlama yine Netanyahu’dan geldi. Netanyahu, Batı Yaka’nın ilhakının masadan tamamen kalkmadığını, sadece ertelendiğini belirterek ilerleyen dönemde bu işgal planını uygulayabileceklerini açıkladı.
“İsrail, Batı Yaka’yı ilhaktan vazgeçti” diyerek siyonistlerle olan gizli dost ilişkisinin resmiyete dökülmesine zemin hazırlayan BAE Veliaht Prensin bin Zayed’in sözleri için bir İsrailli bir güvenlik yetkilisi yalanlayarak, “Batı Yaka’nın ilhak planı masada ve biz buna bağlıyız. Trump, BAE ile tarihi barışı uygulamak için ilhakı askıya alınmasını istedi” diyerek ilerde planı uygulayacaklarını belirtti.