• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki ülke arasında asfalt yüzünden gerilim arttı!

Yeniakit Publisher
2022-04-23 14:49:00 - 2022-04-23 14:52:57

Afganistan yönetiminin sınır bölgesindeki bir yolu asfaltla kaplamak istemesi, İran güçlerinin ise buna karşı çıkması nedeniyle iki ülke askeri arasında gerginlik yaşandı.

Herat ilinde Afganistan ile İran'ı birbirine bağlayan İslam Kale sınır bölgesinde askeri güçler arasında gerilim yaşandığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, bölgede bugün sabah saatlerinde İran ordusuna ait bir pikap sınır hattını aşarak Afganistan'a girdi.

Afganistan ordu güçleri, sınırı aşan askeri araca el koydu. Bunun ardından sınır hattında taraflar arasında tansiyon yükseldi.

Gerilime, Afganistan yönetiminin sınır bölgesindeki bir yolu asfaltla kaplamak istemesi, İran güçlerinin ise buna karşı çıkmasının yol açtığı belirtildi.

Bölgede tansiyon hala yüksek.

İran ve Afganistan yaklaşık 900 kilometrelik bir sınıra sahip.

İran, Taliban'ı Afganistan'ın yönetimi olarak tanımasa da iki ülke arasında diplomatik temaslar, iki ülke arasında ticaret ve ulaşım sürüyor.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

UTANMAZ İRAN DERDİNE

YARIN İPEKYOLUNDSN GELEN LENLER AFGANİSTANA GİRERKEN AYNINI SİZE YAPACAK .. GEÇERSİNİZ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23