• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhsan Şenocak'ten 'Diyanet'ten kovuldu' yalanına cevap! 'Bunlar gazeteci değil hokkabaz'

Yeniakit Publisher
2022-03-24 22:45:00 - 2022-03-24 23:23:26

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İhsan Şenocak'ten 'Diyanet'ten kovuldu' yalanına cevap! 'Bunlar gazeteci değil hokkabaz'

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilişkisinin sona erme sürecini anlattı. Dr. Şenocak, "Ben Diyanet'ten kovulmadım, istifa ettim." dedi.

 Yeniakit.com.tr 

Hakkında başlatılan linç kampanyalarında bazı basın kuruluşları tarafından, "Diyanet'ten kovulan İhsan Şenocak" ifadesi ile hedef alınan Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilişkisinin kesilme sürecini yeniakit.com.tr'ye anlattı. Dr. Şenocak, "Bunlar gazeteci değil, hokkabaz." dedi.

'Önce 3 ay açığa alındım'

"Ben Diyanet'ten kovulmadım." diyerek sözlerine başlayan Dr. İhsan Şenocak, "Bu çevreler vaazlarım üzerinden Diyanet'e hücum edince maalesef Müslümanlar mukaddesatını savunma cesaret ve şecaatini gösteremediğinden, Diyanet bana soruşturma açtı. 'Niye bunları söyledin?' dediler. Ben de müfettişin sorularına cevap verirken her konuşmamın bir ayete ya da hadise dayandığı cevabını verdim. Hadise üzerine, Diyanet beni üç ay açığa aldı." ifadelerini kullandı.

'Sinop'a Uzman olarak tayin edilince istifa ettim'

Açığa alındıktan üç ay sonra aynı göreve döndüğünü belirten Dr. Şenocak, "Medya tekrar baskı yaptı. Diyanet beni bu defa tenzil-i rütbe ile Sinop'a Uzman olarak gönderdi. 'Uzman' olarak gönderince kendim istifa ettim. Yani Diyanet beni atmadı, kovmadı." dedi.

'Diyanet makamı inşallah hep kalacak'

İhsan Şenocak Hoca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığının önemine dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Diyanet İşleri Başkanlığı Osmanlı'daki Meşihat'ın devamıdır. Diyanet'in aleyhinde asla konuşmadım, bir kardeşimin de konuşmasını tasvip etmem. Makamlardaki insanlar gelip geçicidir ama o makam inşallah hep kalacak.

İmam, Vaiz, Müftü kardeşlerim Peygamberimiz'in (SAV) halefidirler. Orası yaralanırsa İslamiyet sarsılır. O zaman da söyledim. 'Benim üzerimden açıklama yaparak Diyanet'e saldıranlardan asla razı değilim' dedim.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

keşke bütün hocalar böyle dirayetli ve bir o kadar da fitneye kapalı olsalardı... bakınız kuytularda gezinen melanet tip... ulan müslüman bi başkan var bu ülkede. ne battı len???

Okur

Diyanet işleri başkanlığı yeniden yapılandırılmalı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23