• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhsan Şenocak Hoca, Ayasofya Camisi Baş İmamı Prof. Boynukalın'ı hedef alanlara seslendi: Mü'minin neyi, nasıl konuşacağını yaratıcısı Allah belirler

Yeniakit Publisher
2021-03-15 21:44:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İhsan Şenocak Hoca, Ayasofya Camisi Baş İmamı Prof. Boynukalın'ı hedef alanlara seslendi: Mü'minin neyi, nasıl konuşacağını yaratıcısı Allah belirler

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak, Ayasofya-i Kebir Camisi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı hedef alanlara tokat gibi cevap verdi.

 Taha Emre ÖZDEMİR yeniakit.com.tr 

Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak, Ayasofya Camisi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın bir takım çevrelerce hedef alınmasını yeniakit.com.tr'ye değerlendirdi. Dr. Şenocak, "Bazı çevreler, 'İman, ibadet ve ahlak dışında Diyanet mensubu konuşamaz' diye kendilerince bir alan tayin etmişlerdi. Allah-u Teala Müslümanlara hayatın bütün alanlarında fikir beyan etmeyi emrediyor. Ama beyefendiler bundan rahatsız oluyorlar." dedi.

'Allah'ın ayetlerini saklamayanlara selam olsun'

"Ayasofya sadece bir taştan ibaret değildir. Orası İslam'ın zafer kürsüsüdür." diyen Dr. Şenocak, Ayasofya'nın bütün dinlerin mabedi olduğunu söyleyenlere şöyle cevap verdi:

"Ayasofya Camisi, bütün dinlerin mabedi değil Müslümanların zafer krüsünün içinde olduğu bir camidir. Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, haysiyetli bir ilim adamıdır. Aziz milletimize halimizin vahim olduğunu anlatırken çare olarak da mihrapta okuduğu ayetleri aktarmıştır. Aktarmaya da devam etmelidir. Allah'ın Ayet-i Kerimeleri'ni gizlemeyen herkese selam olsun."

'Hakimiyet Hakk'ındır'

"Bir Mü'minin neyi, ne şekilde konuşacağını politikacı değil, onu yaratan Allah belirler. Müslüman, nefsine tutsak olan kölelerin değil, Allah'ın kuludur. Vazifesi ise insanı insana kölelikten, Allah'a kulluğa çağırmaktır. İstikbal, hakimiyet Hakk'ındır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Turk

Sizin gibi din adamları laikliği bu yüzden sevmiyorsunuz herkes işini yapsın imam imamligini siyasetçi siyasetini bilim adamı ilim yapsin

Üstad Kadir Mısıroğlu

Papatyalara duyrulur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23