• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhracatın yolu teknolojiden geçiyor

Yeniakit Publisher
2018-04-14 09:13:00 -
İhracatın yolu teknolojiden geçiyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bugün Türkiye’de ihraç ettiğimiz her 100 doların 58,3 doları ithal kalemlerden oluşuyor. Dolayısıyla ithalata dayalı bir ihracat yapımız var. Bunu değiştirmenin yolu teknolojiden geçiyor” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) tarafından düzenlenen Prof. Dr. M. Orhan Dikmen Araştırma Yarışması ile Ünal Aysal Tez Değerlendirme Yarışması ödül töreninde Türkiye’nin teknolojik gelişmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Beyin gücü ile beslenen bilimi ve bilimle beslenen teknolojiyi ön sıraya koymazsak, sadece bugünü değil, geleceği de kaybederiz.” diyen Bakan Faruk Özlü, bundan dolayı 2023 hedefine yürürken, çıtayı “Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye” olarak belirlediklerini kaydetti.

Günümüzde ekonomik dengelerin yepyeni değişkenlere göre şekillendiğini aktaran Özlü, “Dünyanın en değerli markalarının, çok büyük oranda teknoloji şirketleri olduğunu görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nde en yüksek ciroya sahip olan 500 kurumun yarıdan fazlası, 2000 yılından sonra, yani son 15-20 yıl içinde kaybolup gitti” diye konuştu.

Özlü, Türkiye’nin tek açığının teknoloji açığı olduğunu ifade ederek, bu açığın kapanmasıyla cari açığın da kapanacağını söyledi ve “Ne zaman ki Türkiye teknoloji açığını kapatır biz o zaman ticaret açığımızı, cari açığımızı kapatacağız. Çünkü ihracatımız ithalata dayalı. Bugün ihraç ettiğimiz her 100 doların 58,3 doları ithal kalemlerden oluşuyor. Dolayısıyla ithalata dayalı bir ihracat yapımız var. Bunu değiştirmenin yolu teknolojiden geçiyor.  Bütün faaliyetlerimizi Türkiye‘nin teknoloji üssü ülke olmasına odakladık. Biz bu gerçeğin farkındayız. Türk ekonomisinin dinamosu artık yüksek teknolojidir, yüksek teknolojili ürünlerdir. Bakanlık olarak bizim bütün çabamız; yüksek teknoloji anahtarıyla bütün kapıları açmak ve ülkemizi ileriye taşımaktır” açıklaması yaptı.
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23