• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib'teki alçak saldırıyı dünya basını böyle gördü!

Yeniakit Publisher
2020-02-28 07:09:00 - 2020-02-28 07:16:33
İdlib'teki alçak saldırıyı dünya basını böyle gördü!

İdlib'de Rusya'nın izniyle katil Esed rejiminin düzenlediği alçak hava saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Dünya basını, hain saldırıyı son dakika olarak duyurdu.

Suriye'de İdlib'e sıkışan iç savaş ve beraberinde yaşanan insani kriz dünya gündeminde yer edinmeye devam ederken, uluslararası gazeteler ve haber ajansları, hava saldırısı sonucu 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesini son dakika olarak duyurdu.

Reuters haber ajansı, Türkiye'den resmi açıklama henüz gelmemişken en az 34 Türk askerinin şehit olduğunu dünyaya duyurdu.

"Yeni bir insani kriz"

Orta Doğu'nun etkili yayın organlarından El Cezire televizyonu, saldırının bölgedeki gerilimi daha da artıracağı ve yeni bir insani kriz dalgasını tetikleyebileceğini aktardı.

Alman devlet kanalı Deutsche Welle (DW) İdlib'deki saldırıya ilişkin gelişmeleri okuyucularına canlı olarak aktardı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın daha önce bölgede yaşananlar nedeniyle Suriye ve Rusya'yı suçladığını yazan DW, 33 Türk askerinin şehit olmasına ilişkin, "Türkiye, NATO'nun 5. maddesini işletme hakkına sahip. Ancak böyle bir kontekste bu maddenin işletilmesine onay verilir mi bilinmiyor. Daha önce sadece bir kez bu madde işletildi o da ABD'nin talebiyle Afganistan'da" yorumunu yaptı.

İngiliz The Guardian ise, Ankara'nın Suriye'de en zor günlerinden birini yaşadığını yazdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türk askerine yönelik saldırı birçok ülke basınında yer edinirken ABD, NATO ve AB'den saldırıya resmi düzeyde tepkiler geldi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Allah rahmet etsin mekanları cennet olsun.Maalesef siyasi beceriksizliğin,öngörülemeyen israili rahatlatma bop projesinin faturasını askerlerimiz çekiyor.Savunma olarak güçlü değiliz ama herkese kafa tutuyoruz.

Mustafa

Esadın kendisi ni bonbalayabilecekmisiniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23