• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbrahim Kalın Münbiç açıklaması: ABD ile anlaştık!

Yeniakit Publisher
2018-03-19 18:54:00 -
İbrahim Kalın Münbiç açıklaması: ABD ile anlaştık!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Al Jazeera English kanalında Afrin'de yaşanan gelişmeler, Münbiç ve ABD ile müzakereler konusunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Al Jazeera English kanalında Afrin'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

MENBİÇ ARAP KENTİDİR

Türkiye'nin Menbiç'e yönelik nasıl bir yol izleyeceği ve bununla ilgili ABD ile görüşmelerin ne aşamada olduğu sorularına ise Kalın, şu cevabı verdi:

"Menbiç'te yapılması gereken her şeye dair zaten müzakerelerde bulunduk. Geçen iki yıl boyunca ABD'deki iki yönetimle de, hem Obama hem de Trump yönetimiyle, PYD/YPG unsurlarının, teröristlerin Menbiç'ten çıkarılmasına ilişkin görüşme halindeyiz. Çünkü Menbiç çok az Kürt'ün oturduğu bir Arap kentidir. Bu konu, Kürtlerle değil, PYD/YPG terörist unsurların Menbiç'ten çıkarılması ve Fırat'ın doğusuna çekilmesiyle alakalı."

ABD İLE ANLAŞMAYA VARDIK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Uzun süredir bu anlaşmanın masada olduğuna ve son üç haftadır ABD'nin halen görevde bulunan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Raymond McMaster ve diğer ABD yetkilileriyle yoğun temaslar yürütüldüğüne dikkati çeken Kalın, "Genel bir anlaşmaya vardık. Şimdi bu anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz. Eğer bu anlaşma uygulanırsa, ABD ile karşı karşıya gelmemiş olacağız. Şimdi, Amerikalıların Rakka operasyonu tamamlandığında söylediği gibi, bu unsurları bölgeden çekmesini bekliyoruz." dedi.

Kalın, ABD'deki Dışişleri Bakanı değişikliğinin Türkiye-ABD ilişkilerine nasıl yansıyacağına ilişkin, "Devlet işlerinde devamlılık esastır. Bakanlar, yetkililer değişebilir ama kilit politikaların aynı kalması beklenir. ABD'li mevkidaşlarımızla vardığımız anlaşmaların devam etmesini umuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23