• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbn-i Sina'nın gizli reçetesi: Kuyruk yağı kalp-damar hastalıklarına birebir! Diş ağrısına 5 dakikada veda edin!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İbn-i Sina'nın gizli reçetesi: Kuyruk yağı kalp-damar hastalıklarına birebir! Diş ağrısına 5 dakikada veda edin!

Kuyruk yağı hayvanların kuyruk ve et aralarında yer alan, insan vücudu için oldukça yararlı bir besindir. Yapılan araştırmalara göre, hayvansal yağlar arasında en sağlıklısı yağın kuyruk yağı olduğu belirlenmiştir. Omega yağ asitleri ve kalsiyum gibi birçok vitamini içinde barındıran kuyruk yağı, binbir derde deva.

Kuyruk yağı hayvanların kuyruk ve et aralarında yer alan, insan vücudu için oldukça yararlı vitaminler içeren bir yağdır. Yapılan araştırmalar sonucunda hayvan yağları arasında en sağlıklı yağ olduğu ortaya çıkmıştır. Kuyruk yağı içerisinde omega yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir barındırır.

Kuyruk yağı nasıl eritilir?

Kuyruk yağı hayvanın kuyruk bölgesinde yer alan etin yağı olduğu için katı formda olur. Kuyruk yağının erime noktası 38 derece olarak belirlenmiştir. Kuyruk yağını eritmek için yapmanız gerekenler ise şöyledir; Öncelikle kuyruk yağını kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonrasında bir tencerede aldığınız kuyruk yağını arada karıştırarak eşit derecede ısınmasını sağlayabilirsiniz. Bir süre sonra kuyruk yağı önce suyunu salacak ve ardından yağını bırakacaktır.

Kısık ya da orta ateşte eritmeye özen gösterdiğiniz kuyruk yağının eridikten sonra beyaz parçaları yağın içinde yüzebilir. Bu parçalar hayvanın kıkırdakları olduğu için yağın içinde daha fazla koku bırakmaması için bir kevgir yardımıyla tencereden almanızı tavsiye ederiz. Erittiğiniz kuyruk yağını dilerseniz ağrılı bölgeleriniz için dilerseniz de tüketmek için kullanabilirsiniz.

Kuyruk yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

- Özellikle kalp-damar hastalıklarına karşı iyi gelir.

- İçeriğinde Omega yağ asitleri bulunur ve vücut sağlığı için oldukça etkilidir.

- Kolesterolü dengeler ve daha sağlıklı hale getirir.

- Antioksidan etkisi yaratarak bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirir.

Kuyruk yağı faydaları

Kuyruk yağı genellikle Anadolu'da yaygın olarak yemeklerde kullanılır. Ancak son dönemlerde sağlık açısından faydası anlaşıldıkça, içerisinde bulunan D vitamini seviyesinden ve diz ağrılarına iyi gelmesinden dolayı bu yağı vücuda krem haline getirip sürerek de kullananlar vardır.

Kuyruk yağı kremi nasıl yapılır?

Yağı küçük parçalar halinde kesiyoruz. Kesilen kuyruk yağlarını tencereye koyup aynı seviyeye kadar su ekliyoruz. Su kaynayıp yağı eritmeye başlayınca eriyip yüzeye çıkan yağları bir kaşıkla tencere üzerinden alıyoruz ve bir kaba koyuyoruz. Kaba konan yağ donacak ve krem kıvamını alacaktır. Bu kremi 1 cm kalınlığında ağrıyan bölgeye sürüyoruz. Bölgeyi kaplayacak kadar koyun yününü üzerine sarıyoruz. Akşam sarıp sabah açarak bu işlemi 3 gün boyunca tekrarlıyoruz.

Diz ağrısı için kuyruk yağı nasıl kullanılır?

Kuyruk yağının ağrıyan dize sürüldükten sonra bandaj ile sarılıp bir süre bekletilmesi bölgede oluşan kasılmaları, kas ağrılarını ortadan kaldırır. Tabii günümüzde bu tip ağrıların yaşandığı zaman doktor tavsiyelerine uyulması ve doktor önerilerine uyularak ilaç tedavisi uygulamak her açıdan fayda sağlayacaktır.

Hastalıktan eser kalmayacak: Covid-19'a yakalananlarda kullanmalı

Araştırmacılar, Covid-19 için tamamlayıcı tedaviler olarak potansiyel sağlık yararlarını belirlemek için D vitamini, karotenoidler, A vitamini, çinko, omega-3 yağ asitleri ve C vitaminine büyük ilgi gösteriyor.

Kuyruk yağındaki doymamış yağlardan birkısmı omega yağ asitleri yapısındadır. Özellikle de yayla ve meralarda büyüyen küçükbaş hayvanların kuyruk yağı omega yağ asitleri ve D vitamini bakımından zengindir. Bu sebeple bağışıklık sistemini ve kemik yapısını güçlendirir.

D vitamini, vücudunuzdaki viral eki bozarak yeni koronavirüs enfeksiyonu sırasında akciğerlerinizi korumaya yardımcı olabilir.

Merak edilen diğer tarif! Diş ağrısına 5 dakikada veda ettiren İbn-i Sina tarifi! 

Diş ağrısı pek çok insan tarafından endişe verici rahatsızlıklar arasında gösteriliyor. Çünkü oluştuğunda kimi zaman katlanılamayacak seviyeye gelebiliyor. Diş doktoru korkusu da buna eklenince evde ağrı kesici yöntemler aranıyor.

Diş ağrısı şimdi olduğu gibi geçmişte de pek çok insanı rahatsız ediyordu. İbn-i Sina'da asırlar öncesinden diş ağrısını geçirmek için 4 malzeme ile hazırlanan ve denemeyenleri pişman eden bir karışım önerisinde bulunmuştu. Başrolde ise ağrı kesici özelliğiyle öne çıkan sarımsak vardı!

TAM BİR AĞRI KESİCİ

Sarımsak fiziksel performansı artırabilir ve vücuda enerji sağlar. Ayrıca egzersizle ilişkili oksidatif stresi ve kas hasarı ve ağrılarını da azaltabilir. Araştırmalar, sarımsak ve soğan gibi gıdaları tüketmenin kireçlenme ve eklem ağrısı riskini azaltabileceğini gösteriyor. Yani pek çok ağrı türü için sarımsak son derece etkili. Her gün düzenli olarak sarımsak tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaya da katkıda bulunur.

NASIL HAZIRLANIR?

İbn-i Sina'nın önerdiği sarımsaklı kür, kolayca hazırlanabiliyor. Önce sarımsaklar dövülmeli ve sirkeye eklenmeli. Üzerine tuz ve bal ilave edildikten sonra, malzemeler merhem kıvamına gelene kadar iyice karıştırılmalı. Daha sonra bir çay kaşığı alınıp, ağrıyan dişin üstüne koyulmalı. Böylece diş ağrısının kesildiği görülecektir.

UZMANA DANIŞMADAN UYGULAMAYIN

İbn-i Sina'nın önerdiği kür, diş ağrısını hafifletme konusunda faydalı oluyor. Ancak ağrının şiddeti herkeste aynı olmayabilir. Ayrıca diş ağrısına göre tedavi yöntemi de değişiklik gösterebileceğinden, kesin çözüm için uzman bir diş hekimine başvurulması öneriliyor. Öte yandan alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir rahatsızlık geçirme riski bulunan kişilerin uzmanlara danışmadan bu kürleri uygulamaması gerek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23