• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB'den bir skandal daha: Sağlık çalışanını ortada bıraktılar

Yeniakit Publisher
2020-04-18 14:45:00 - 2020-04-18 14:47:22

Çapa Tıp Fakültesi'nde görevli sağlık çalışanı Mahmut Yılmaz, mesai bitiminde evine dönemedi. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB'nin Beyaz Masa birimini arayan Yılmaz, sağlık çalışanı olduğunu belirterek yardım istedi. Beyaz Masa'nın kendisine yanıt veremediğini ifade eden Yılmaz, "Telefondaki Beyaz Masa yetkilisi de ne diyeceğini bilmiyor. Bir planları yok." dedi. Yılmaz, daha sonra ikamet ettiği AK Partili Zeytinburnu Belediyesi'ni arayıp destek istedi. Belediyenin zabıta ekipleri Yılmaz'ı Çapa Tıp Fakültesi'nden alarak evine bıraktı.

İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile Türkiye'de 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Çalışanların birçoğu sokağa çıkma yasağından muaf tutulurken, sağlık çalışanları da çalışmalarına devam ediyor. İstanbul'da sabahın erken saatlerinde işe gitmek için duraklara gelen birçok kişi CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin plansız sefer azaltma sistemi nedeniyle işlerine geç kaldı, ya da hiç gidemedi.

İşe gidemeyenler arasında sağlık çalışanları da vardı. Bazı sağlık çalışanları ise mesaiyi bitirdiklerinde İBB'nin toplu taşıma seferlerini durdurması nedeniyle evlerine dönmekte güçlük çekti. Çapa Tıp Fakültesi'nde görevli olan Mahmut Yılmaz isimli sağlık çalışanı da İBB'nin plansız uygulamasından nasibini alarak hastanede mahsur kalanlardandı. Yılmaz'ın yardımına Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekipleri yetişti.

"Bir planları yok"

Mesai bitimiyle evine gitmek istediğini ancak toplu taşıma bulamadığını ifade eden Mahmut Yılmaz, İBB'ye bağlı Beyaz Masa'yı arayarak yardım istediğini ancak talebinin yanıt bulmadığını söyledi. Yılmaz, "Çapa Tıp Fakültesi'nde çalışıyorum. 153'ü aradım, 'Ben nasıl eve gideceğim?' dedim. Bana saat 07.00 ile 10.00 arasında ve akşam 17.00 ile 20.00 arasında ulaşım verdiklerini söyledi. 'Ben ne yapacağım?' dedim. Telefondaki Beyaz Masa yetkilisi de ne diyeceğini bilmiyor. Bir planları yok." dedi.

"Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri beni aldı"

İBB'den beklediği hizmeti ve yabıtı alamayan Yılmaz, çareyi ikamet ettiği belediye olan Zeytinburnu'nda buldu. Zeytinburnu Belediyesi'ni arayarak zor durumda kaldığını ifade eden Yılmaz'a zabıta ekipleri yönlendirildi. Yılmaz, "Zeytinburnu Belediyesi'ni aradım. Eve gidemediğimi, sağlık çalışanı olduğumu söyledim. Belediye ilgileneceğini söyledi ve zabıta ekiplerine aktardı. Zabıta ekipleri beni Çapa Tıp Fakültesi önünden alarak evime bıraktı." diye konuştu.

Duraklarda onlarca kişi dakikalarca bekledi

İstanbul'da yüzde 90 oranında toplu taşıma kullanımı düşerken, İBB'nin araçları garaja çekmesi yoğunluklar oluşturuyor. Otobüslerde istenmeyen görüntüler sosyal medyada yayılırken, sosyal mesafeye uyan vatandaşlar ise duraklarda dakikalarca bekliyor. Bu sabah da onlarca kişi duraklarda mahsur kaldı. Kimi vatandaşlar beklemeye devam ederken, kimi vatandaşlar pes ederek evlerine döndü. İşe geç kalanlar arasında sağlık çalışanları da yer aldı. Sağlık çalışanları, İBB'nin uygulamasına sitem ederken, arkadaşlarının kendileri yüzünden çok daha uzun çalıştıklarını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Solcu

...oglunu asla oy yok bi daha

sizofren savar

EKREM VIP ARAÇ İHALESİ DUZENLEMEKLE MESGUL..YANDAŞLARA ARAÇ PEŞKEŞİ DEVAM EDİYOR..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23