• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Huylu huyundan vazgeçmiyor! Koronavirüsle boğuşan ABD terör örgütlerine desteği ihmal etmedi

Yeniakit Publisher
2020-04-04 12:33:00 - 2020-04-04 12:34:49
Huylu huyundan vazgeçmiyor! Koronavirüsle boğuşan ABD terör örgütlerine desteği ihmal etmedi

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolündeki hastane ve hapishanelerde görevli teröristlere tıbbi malzemeler gönderdi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde olan Haseke ve Şedadi'deki hastane ve hapishanelere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını bildirdi.

Koalisyondan yapılan açıklamada, "Sağlanan tıbbi ekipman, Haseke ve Şedadi'deki hastanelerde çalışanları ve Suriye Demokratik Güçleri (YPG/ PKK) ile buradaki hapishanelerde görevli asayiş muhafızlarını korumaya yardımcı olacaktır." denildi.

Terör örgütüne toplam 18 milyon dolarlık destek sağlandı.

Açıklamada örgütün elindeki hastane ve hapishanelere sağlanan malzemelerin eldiven, maske, ameliyat kitleri ve oksimetre gibi koruyucu ekipmanlardan oluştuğu ifade edildi.

Hapishanelerdeki örgüt üyelerine ise ayrıca koruyucu maske, koruyucu giysi ve cop sağlandığı kaydedildi. Açıklamada sözlerine yer verilen DEAŞ karşıtı koalisyonun sivil işlerinden sorumlu direktör yardımcısı Albay Brian Henderson'ın, "(YPG/PKK ile) Kalıcı ilişkimiz bu pandeminin de ötesine geçiyor ve SDG'nin, Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrar ve güvenliği sağlama misyonu için kritiktir." ifadelerini kullanması dikkat çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da 27 Mart'ta Suriye'de sağlık ve insani yardım için koronavirüs salgınına karşı 16,8 milyon dolar yardım sağlayacaklarını duyurduğu bildirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İlkgun salih

Burda korona yokmu yoksa buraya da koronayi göndermek gerek.bilhassa Kürecik üssü ne gerek bizi bunlardan yani ABD belasından ancak korona korur.

Mmdoff

Her şey,bir bütün olan insanlığın hak ettiği şekilde cereyan etmektedir. Yeterli sayıda insanın kendinden şikayetçi olduğu gün,her şeyin iyiye dönüşmeye başladığı gün olacaktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23