Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti hurmayı alırken nelere dikkat edimeli? Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu bu konu hakkında bigi verdi. İşte uzmanından tavsiyeler...
Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu Ramazan yaklaşırken hurma alacak olanları uyarıyor; "Şeker, protein, lif, yağ, çeşitli mineraller ve vitaminler içeren, bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudun hem sağlıklı, hem de zinde kalmasını sağlayan bu gıdayı özenle seçmek gerekir." diye konuştu.
HURMA ALIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!
Baybutluoğlu, açıkta satılan hurma ve bunun gibi ürünler için alışveriş yapacak olanlara şu tavsiyelerde bulundu:
-
"Hurma ve benzeri ürünlerde dikkat edilecek bir nokta glikoz şurubu ve katkı maddesi içerip içermediği. Etikette bu noktaya dikkat edin.
-
Hurmanın tatlılığı kendinden geldiği gibi ekstra şekere bulanmasından da gelebilir. Bunun da etikette belirtilmesi gerekir. Tavsiyem etiketli ürünlere bakmak ve bilgiler sizi tatmin ediyorsa alışveriş yapmaktır.
-
Açıkta satılan hurmalar için de soru işareti taşıyabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin; "dökme" tabir ettiğimiz şekilde satılan gıdaların hepsinin toptan etiketi vardır. Bu kanuni bir zorunluluktur. Bu etiketi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Etiketi bulamıyorsanız, çalışanlardan talep edebilirsiniz. Bu sizin hakkınızdır.
-
Son olarak açıktaki gıdaların üzerine çevrenin tozunun sinmiş olma olasılığının olduğunu unutmayın. Çareyi eve gittiğinizde aldığınız ürünleri yıkamakta bulabilirsiniz."