Hırsızlık stajını nerede yaptığı belli oldu! Murat Ongun hortumcu Cem Uzan’ın elemanı çıktı
İBB’deki rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Medya A.Ş. Genel Müdürü Murat Ongun’un, hortumcu Cem Uzan’ın eski elemanı olduğu ortaya çıktı.
ÖZEL HABER
İmamoğlu Suç Örgütü (İSÖ)’nün yöneticileri arasında yer alan ve İBB’de yaşanan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları sebebiyle Silivri Cezaevi’ne atılan Medya A.Ş. genel müdürü Murat Ongun’un kimden el aldığı ortaya çıktı.
2014 yılından beri Ekrem İmamoğlu’nun sağ kolu olan ve gizli kasalarından ve evinden yapılan aramalarda deste deste döviz çıkan Ongun’un, kesinleşen 18 yıllık hapis cezasını yatmamak için Fransa’ya kaçan hortumcu Cem Uzan’ın ve “Batık Banka” iddialarıyla gündeme gelen Dinç Bilgin’in eski elemanı olduğu öğrenildi. Aldığı maaştan fazla kira ödediği iddiaları yüzünden dalga konusu olan ve mesleğe 1996 yılında Şhow TV’de başlayan Murat Ongun’un, akabinde Uzan’a ait Star TV’de ve Bilgin’e ait ATV haber merkezlerinde görev aldığı belirlendi.
UZAN’A VEFASI BİTMEMİŞ
1999 yılında, dönemin Ecevit hükümetine bağlı Dışişleri Bakanlığı kasasından Amerika’ya gönderilen Ongun’un ardından Habertürk TV’nin kurucuları arasında yer aldığı bildirildi. Buna rağmen meslek büyüğü hortumcu Cem Uzan ile diyaloğu kesmeyen Murat Ongun’un, eski patronunu defalarca Habertürk TV ekranlarında konuk ettiği saptandı
UZAN KENDİNİ ONGUN’UN PROGRAMINDA SAVUNDU
23 Nisan 2003 akşamı, o dönem henüz firar etmeyen ve GENÇ Parti Genel Başkanı olan Cem Uzan’ı konuk eden Murat Ongun’un eski patronu ile
Başörtüsü sorununu konuştuğu ortaya çıktı. 23 Nisan’da, Habertürk TV'de canlı olarak yayınlanan 'Murat Ongun'la Çözüm Masası' özel programına konuk olan Cem Uzan’ın sadece 5 ay sonra 6 Ağustos 2003’te bir kaz daha Ongun’un konuğu olduğu, “kendisinin ve ailesinin malvarlığına karşı ortaya dökülen” iddialara cevap vererek, hırsızlıklarını örtmeye çalıştığı belirlendi.